Bakan Tüfenkci'den 81 ilin Ahisine mektup

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 81 ilde seçilen Ahilere tebrik mektubu gönderdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Tüfenkci'den 81 ilin Ahisine mektup

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 81 ilde seçilen Ahilere tebrik mektubu gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci, mektubunda, "İyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik kısacası bütün güzel meziyetleri birleştiren Ahilik değerlerini, mesleğinizi ifa ederken topluma örnek olacak biçimde uyguladığınız için Bakanlığımız adına size teşekkür ediyorum" ifadesine yer verdi.

Ahiliğin çok büyük onur ve sorumluluk olduğunu belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ahilik tarihsel süreç içerisinde milletimizi birleştirici bir sosyal kurum vazifesi görmüştür. Böylesine önemli bir kurumun temsilcisi olarak seçilmeniz çok büyük bir onur ve bir o kadar da büyük sorumluluktur. En büyük sermayemiz olan birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi, çıraklık, kalfalık, ustalık merhalelerinden geçen evlatlarımızın Ahilik ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi, asırları aşan birikimlerden oluşan iş ahlakının benliğimizde oluşması ülkemizin geleceği açısından da büyük önem arz etmektedir."

Ahilik değerlerinin daha fazla tanıtılması amacıyla 23-29 Mayıs'ta 29. Ahilik Haftası etkinliklerini gerçekleştireceklerine işaret eden Tüfenkci, "Bu vesileyle Ahilik Haftası'nın ülkemize ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, tüm milletimize, esnaf ve sanatkarlarımıza, şahsınızda sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar