Bakan Tüfenkci ATC Başkanı Jones'u kabul etti

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "TTIP anlaşmasına Türkiye'nin de taraf olması gerektiği, Türkiye'nin bu anlaşmanın dışında bırakılması halinde hem Türkiye'nin hem de ABD'nin zararlı çıkacağı noktasında görüş alışverişinde bulunduk"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Tüfenkci ATC Başkanı Jones'u kabul etti

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasına Türkiye'nin de taraf olması gerektiğini belirterek, aksi halde hem Türkiye'nin hem de ABD'nin zararlı çıkacağını ifade etti.

Tüfenkci, Bakanlık Toplantı Salonu'nda Türk-Amerikan Konseyi (ATC) Yönetim Kurulu Başkanı James Jones ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakan Tüfenkci, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede, toplantının yararlı olduğunu söyledi. Avrupa Birliği ile ABD arasındaki TTIP anlaşmasına Türkiye'nin de taraf olması gerektiğinin altını çizen Tüfenkci, "Türkiye'nin bu anlaşmanın dışında bırakılması halinde hem Türkiye'nin hem de ABD'nin zararlı çıkacağı noktasında görüş alışverişinde bulunduk." diye konuştu.

ATC'den bu konuda ABD hükümeti nezdinde de lobi faaliyetlerinde bulunmalarını istediklerini aktaran Tüfenkci, "Onlar da bu görüşmeler neticesinde konuyu daha iyi anladıklarını ve bu noktada kendilerinin de çaba göstereceklerini ifade ettiler." dedi.

Tüfenkci, Türk şirketlerinin ABD'de, ABD'li şirketlerin ise Türkiye'de iş yapabilirliği noktasında ATC'nin önemli bir platform olduğuna dikkati çekerek, "Konseyin çalışmalarıyla Türk-Amerikan ilişkilerine büyük katkı sağlayarak, mevcut iş birliğini daha da ileri götüreceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar