Bakan Taner Yıldız: Elektrik kesintileri dünyanın her yerinde oluyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dünyanın en gelişmiş yerlerinde de elektrik kesintileri oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Taner Yıldız: Elektrik kesintileri dünyanın her yerinde oluyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dünyanın en gelişmiş yerlerinde de elektrik kesintileri oluyor." dedi.

Son zamanlarda Türkiye'de artan elektrik kesintileriyle ilgili medya kuruluşlarında çıkan eleştirilere cevap veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, San Fransisco ve Moskova başta olmak üzere dünyanın gelişmiş ülkelerinde de bu tür durumların yaşandığına dikkat çekerek, bu kesintilerin normal olduğunu vurguladı. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki SEDAŞ'ın SCADA merkez bina açılışına katılan Bakan Taner Yıldız, "Hatta Moskova bile bir-bir buçuk gün elektriksiz kaldı. O yüzden, zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri normaldir.” diye konuştu. Bakan Yıldız konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “O yüzden bugün Arjantin'de Brezilya'da, Meksika'da, Manhattan'da, Amerika'da, Moskova'da, Londra'da elektrik kesintileri oluyor. Bunu işletmelerimizdeki kesintileri makul hale getirmek için söylemiyorum. Böyle bir gerçeğin dünyanın her tarafında olduğunu, bu bir enerji sektörünün savunması değil bir gerçeğin kamuoyuyla paylaşılması içindir. O yüzden 12 milyon insan Moskova'da bir-bir buçuk gün enerjisiz kaldı. Hidro havaalanının etrafındaki 700 bin kişinin enerjisiz kaldığı bir yapı içinde bulunuyoruz. 2014'te. Biz böylesi modern bir tesisi inşallah her tarafta yaygınlaştıracağız. Bunun son derece faydalı olduğunu söylemem lazım.”

Türkiye'de yağışın yoğun olduğu zamanlarda kesintilerin normal olacağını vurgulayan Bakan Taner Yıldız, “Metrekareye şu kadar kilogram düştü. 7 teneke oraya yağmur düştü. 1,5 metre evlerde su seviyesi var. Bu sırada elektrikler kesildi diye haber var. Ya orada elektrik kesik olur zaten. Elektriği verirseniz yanlış olur. Orada bilerek kesilir elektrik.” sözleriyle medyada çıkan elektrik kesintileriyle ilgili haberlere tepki gösterdi.

Bakan Taner Yıldız, SEDAŞ'ın 5 il merkezindeki elektrik çalışmalarını tek bir merkezden inceleyen SCADA Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılıştan sonra Bakan Yıldız, SCADA Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar