Bakan Şimşek, vergi rekortmenlerini kutladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı vergi rekortmenlerini kutladı, çalışmalarında başarılar diledi. Mehmet Şimşek, yazılı açıklamasında, “Daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye inşa etme vizyonumuzun bir parçası olarak, mükellef...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek, vergi rekortmenlerini kutladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı vergi rekortmenlerini kutladı, çalışmalarında başarılar diledi.

Mehmet Şimşek, yazılı açıklamasında, “Daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye inşa etme vizyonumuzun bir parçası olarak, mükellef haklarını gözetmek ve yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırmak ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.

"MÜKELLEFE KOLAYLIK SAĞLIYORUZ"

Bakan Şimşek, temel misyonları olan mükelleflere kaliteli hizmet sunma anlayışı ile teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Şimşek, şöyle devam etti: “Mükelleflerimizin haklarının korunması ve gönüllü uyumun sağlanmasına azami önem gösteriyoruz. Mükellefleri, tam ve zamanında bilgilendirilmek için yazılı ve görsel iletişim kanallarının yanı sıra sosyal medya ve mobil bilgilendirme kanallarını da aktif olarak kullanıyoruz. Bunların yanı sıra önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz sistemi, e-beyanname, e-fatura, e-defter, e-arşiv gibi pek çok elektronik uygulama sayesinde uyum maliyetlerini azaltarak mükelleflerimize kolaylık sağlıyoruz.”

"BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDERİM"

Anayasa'ya göre herkesin mali gücüne göre vergi ödemekle mükellef olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, “Vergi yükümlülüğü aynı zamanda toplum içinde yaşamanın da gereğidir. Toplanan vergiler, doğru kullanıldığı takdirde birçok yatırıma vesile olarak ekonomik büyümemize katkı sağlamaktadır. Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2013 yılı gelir vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar