Bakan Şimşek: Mali performansın olumlu seyri sürüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım ayı bütçe gerçekleşmelerinin mali performansın olumlu seyrinin devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Mali performansın olumlu seyri sürüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım ayı bütçe gerçekleşmelerinin mali performansın olumlu seyrinin devam ettiğini gösterdiğini söyledi. Şimşek, “2013 yılı Kasım ayında bütçe 6,4 milyar TL fazla, 8,2 milyar TL faiz dışı fazla vermiştir.” dedi.

Bakan Şimşek, bugün açıkladıkları Ocak-Kasım 2013 bütçe sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şimşek, konuyla ilgili olarak şu değerlerdirmelerde bulundu:

"2013 yılı Kasım ayında bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 oranında artışla 36,9 milyar TL olmuştur. Bütçe giderleri ise yüzde 9,1 oranında artışla 30,5 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Böylece 2013 yılı Ocak-Kasım döneminde bütçe açığı 1,2 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam 2012 yılı Ocak-Kasım döneminde 13,3 milyar TL olarak gerçekleşen bütçe açığından yaklaşık 12,1 milyar TL daha düşüktür. 2013 yılında elde ettiğimiz bu olumlu performansta mali disiplin, geçen yıl uygulamaya koyduğumuz tedbirler ile ekonomideki toparlanma etkili olmuştur. Önümüzdeki yıl da maliye politikasındaki ihtiyatlı duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Küresel ekonomide aşağı yönlü risklerin önemini koruduğu bir dönemde ülkemize sağlam bir duruş ve mali alan yaratmaya devam edeceğiz."
CİHAN

Yorumlar