Bakan Şimşek: Fişleme söz konusu değil, bizde sermayenin rengi olmaz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığı tarafından 100 bin şirketin fişlendiğine ilişkin iddialara cevap verirken, hiçbir şirkete ilişkin başka türlü yaklaşımlarının olmadığını söyledi. Şimşek, "Bu iddialar doğru olamaz. Bizde...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Fişleme söz konusu değil, bizde sermayenin rengi olmaz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığı tarafından 100 bin şirketin fişlendiğine ilişkin iddialara cevap verirken, hiçbir şirkete ilişkin başka türlü yaklaşımlarının olmadığını söyledi. Şimşek, "Bu iddialar doğru olamaz. Bizde sermayenin rengi olamaz. Bu ülkede katma değer oluşturan, istihdam oluşkturan firmalar bizimdir. Biz, yatırım ortamını işileştirmeye çalışıyoruz. Fişleme söz konusu değil. Bütün şirketler bizim için değerlidir. Biz, bu şirketlerin önünü açmak için gerekeni yapacağız." dedi.

Bakan Şimşek, makro ekonomik gelişmeler ile 2014 yılı Haziran ayı ve Ocak-Haziran dönemi merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısında gazetecilerin gündüme ilişkin sorularını cevapladı. Maliye Bakanlığı tarafından 100 bin şirketin fişlendiği iddialarının sorulması üzerine Şimşek, iddiaların doğru olmadığını söyledi. Ardından, "Eğer siz 77 milyonun hakkını tam olarak ödüyorsanız vergi denetiminden niye korkuyorsunuz?" diye devam eden Şimşek, "Aynı mecralarda 'yandaş denetlenmiyor', bir taraftan da 'denetlendi ama uzlaşmaya gidildi' deniliyor. Uzlaşma müessesi 1960’dan beri uygulanıyor. Keşke yargı sistemimiz hızlansa biz uzlaşma isstemini dünden kaldırmaya razıyız. Biz büyük camiayız, hatamız yok diyemeyiz. Bu hataları aza indirmek için reformalar yaptık." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar