Bakan Özlü'den darbe şehidinin ailesine taziye ziyareti

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Türkiye'de hiç kimsenin aklına getiremeyeceği bir darbe girişimi yaşandı. Girişim fedakar vatandaşların direnmeleri ve canlarını feda etmeleri sonucu önlendi" - "Devlet her zaman yanınızda olacak. Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin hep yanında olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özlü'den darbe şehidinin ailesine taziye ziyareti

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de hiç kimsenin aklına getiremeyeceği bir darbe girişimi yaşandığını hatırlatarak girişimin fedakar vatandaşların direnmeleri ve canlarını feda etmeleri sonucu önlendiğini belirtti.

Bakan Özlü ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığının önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Beytullah Yeşilay'ın (28) ailesini ziyaret etti.

Şehidin acılı eşi Asiye Yeşilay'a başsağlığı dileyen Özlü, Türkiye'de hiç kimsenin aklına getiremeyeceği bir darbe girişimi yaşandığını söyledi. Girişimin fedakar vatandaşların direnmeleri ve canlarını feda etmeleri sonucu önlendiğini belirten Özlü, "Diğer binlerce şehitlerimiz gibi, (Beytullah Yeşilay) şehitler kervanına karıştı. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın." dedi.

Özlü, hastane ziyaretlerinde, gazi ve şehit yakınlarının çok tevekkül sahibi kişiler olduklarını gördüğünü dile getirerek "Allah sizlerden razı olsun. Devlet her zaman yanınızda olacak. Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin hep yanında olacağız. Ne zaman bir sıkıntınız ihtiyacınız olursa, bizleri arayın hükümet adına mutlaka arkanızda yanınızda olacağız." diye konuştu.

- "Arkamızda devletimiz var"

Asiye Yeşilay da "Nice devletler de var herkes şehit oluyor ama sahip çıkacak bir devletleri bile yok. En azından eşim şehit oldu ama arkamızda bir devletimiz var. Eşit gittiyse de biliyorum ki arkamızda devletimiz var, bize sahip çıkacak. Allah devletimize zeval vermesin." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Bakan Özlü, şehidin eşi Asiye Yeşilay'a ve 6 aylık kızı Miray Yeşilay'a, şehitlik belgesini takdim etti.

Keçiören Belediye Başkanı Ak da aileye, hakları ve izlemeleri gereken yol hakkında bilgi verdi. Ak, ayrıca ilçede yapılacak bir parka "Beytullah Yeşilay" adının verileceğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında ilçelerinde 27 şehit verdiklerini anımsatan Ak, "27'sine de park yapıyoruz. Hepsinin isimleri, inşallah birer parkta yaşayacak." şeklinde konuştu.


Yorumlar