Bakan Özlü, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

- "Büyümenin sürükleyicisi, yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmuştur. Dünya ülkelerinin hala düşük büyüme sorunu yaşadığı bir dönemde yakaladığımız oran sanayicilerimizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bir başarıdır" - "Türkiye, sahip olduğu güven ve istikrarla, hem büyümesini hızlandırmaya hem de büyümenin kalitesini artırmaya devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özlü, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bu yılın ilk çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, "Büyümenin sürükleyicisi, yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmuştur. Dünya ülkelerinin hala düşük büyüme sorunu yaşadığı bir dönemde yakaladığımız oran, sanayicilerimizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, büyüme rakamlarını değerlendirirken, Türkiye ekonomisinin sanayi öncülüğünde büyümeye devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdüğünü, böylelikle geçen yılın son çeyreğinde başladığı yüksek büyüme trendini bu çeyrekte de sürdürdüğünü vurgulayan Özlü, bu büyüme oranıyla Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldığını bildirdi. Özlü, şunları kaydetti:

"Çevre ülkelerde yaşanan problemler ve dünyadaki finansal belirsizliklere rağmen, Türkiye hem kendi coğrafyasındaki ülkelerden hem de AB ortalamasından çok daha iyi bir performans sergilemiştir. Büyümenin sürükleyicisi, öngörülerimiz dahilinde yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmuştur. Dünya ülkelerinin hala düşük büyüme sorunu yaşadığı bir dönemde yakaladığımız oran sanayicilerimizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bir başarıdır. Türkiye sanayisi bir yandan nicelik olarak büyürken bir yandan da daha katma değerli ürünler üreterek nitelik olarak büyümektedir. Avrupa Birliği’ne artan ihracatımız bu süreci daha da hızlandıracaktır."

Özlü, dünya ekonomilerinin yaşadığı sorunlara rağmen, ülkenin bu denli güçlü büyümesinin, ne kadar yüksek bir potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin sahip olduğu güven ve istikrarla, hem büyümesini hızlandırmaya hem de büyümenin kalitesini artırmaya devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar