Bakan Özlü AA Editör Masası'na konuk oldu: (1)

- "(Sanayi üretimindeki düşüş) 15 Temmuz darbe girişimi gibi gelişmeler oldu. Bu düşüş aslında normal. Olumsuz siyasi gelişmeler olduğu bir ülkede bu tip düşmelerin olması doğal. Bütün bunlara rağmen sanayi sektörü en az etkilenmiştir diyebiliriz" - "Bunun ağustos ayından itibaren toparlanacağını söyleyebilirim"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özlü AA Editör Masası'na konuk oldu: (1)

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olumsuz gelişmeler düşünüldüğünde sanayi üretimindeki düşüşün normal olduğunu belirterek, "Bunun ağustos ayından itibaren toparlanacağını söyleyebilirim." dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Özlü, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sanayi üretiminde temmuz ayında yaşanan düşüşü değerlendiren Özlü, "Bizim bu sene toptan büyüme hedefimiz yüzde 4,5 idi. Yaşanan olumsuz gelişmeler oldu. İşte 15 Temmuz darbe girişimi gibi gelişmeler oldu. Bu düşüş aslında normal. Olumsuz siyasi gelişmeler olduğu bir ülkede bu tip düşmelerin olması doğal. Bütün bunlara rağmen sanayi sektörü en az etkilenmiştir, kendisini en kolay savunmuştur diyebiliriz. Bunun ağustos ayından itibaren toparlanacağını söyleyebilirim. Bunun, dayanıklı tüketim mallarındaki talepteki düşüşten kaynaklanabileceğini söyleyebiliriz." diye konuştu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla yaşanan 9 günlük tatilin de sanayi üretimini etkilediğinin altını çizen Özlü, "Yine bir 9 günlük tatil var. Bu 9 günlük tatiller turizm sektörüne yarıyor ama sanayi sektörüne biraz eksi yansıyor. Bundan sonraki süreçte toparlanabileceğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Yorumlar