Bakan Işık: ÜFE'deki düşüşün devam edeceğini düşünüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyon rakamlarının açıklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Işık, "TÜFE’deki artış hızı kesildi. ÜFE’de de bir düşüş başladı. Bunun devam edeceğini düşünüyoruz." dedi.Bilim,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: ÜFE'deki düşüşün devam edeceğini düşünüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyon rakamlarının açıklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Işık, "TÜFE’deki artış hızı kesildi. ÜFE’de de bir düşüş başladı. Bunun devam edeceğini düşünüyoruz." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Temelli’de Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Bakanı Lilianne Ploumen ile ABC Prefabrik açılışını yaptı. Işık, "Enflasyon ciddi oranda yükseldi. Merkez Bankası’nın ısrarla vurguladığı ve bizim de yakın olarak takip ettiğimiz gibi mayıs ayı itibariyle zannediyorum en yükseği gördük. Yani şu anda artık TÜFE’deki artış hızı kesildi. ÜFE’de de bir düşüş başladı. Bunu devam edeceğini düşünüyoruz. Artık enflasyonda en yükseği gördükten sonra, enflasyonun bundan sonra düşüşe geçeceğini düşünüyoruz. Kur’un da istikrar yakaladığı düşüncesindeyiz. İçeride veya dışarıda önemli şok meydana gelmezse, oluşmazsa ondan sonra enflasyonun yönünün de faizin yönünün de aşağı olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz." diye konuştu.

Yıl sonu hedefleri hakkında değerlendirmelerde de bulunan Işık, "Şu anda yıl sonu hedefi yedili rakam olarak Merkez Bankası’nın hedefi var. Ama önemli olan en yükseğin görülmüş olması. Bundan sonra ki düşüş sinyallerinin güçlü şekilde gelmiş olması. Ciddi bir şok yaşamazsak, olağan üstü bir gelişme olmazsa artık enflasyonun da faizin yönünün de bundan sonra aşağı yönlü olması beklentimiz. Bundan sonra Türkiye’de yatırım ikliminin daha da güçleneceğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Baş’ın açıklamalarına da değinen Işık, "Bakanlar Kurulu hakkında sadece hükümet sözcümüz açıklama yapıyor. Güzel bir sunum olduğunu söyleyebilirim." dedi. CİHAN

Yorumlar