Bakan Işık: Teknolojik değişimlerden etkilenen değil, yöneten ülke olmalıyız

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye gibi hedefleri olan bir ülkenin teknolojik değişimlerin etkilerine maruz kalan değil, değişimi yöneten ülkeler arasında olması gerektiğini söyledi. 2. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongre...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Teknolojik değişimlerden etkilenen değil, yöneten ülke olmalıyız

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye gibi hedefleri olan bir ülkenin teknolojik değişimlerin etkilerine maruz kalan değil, değişimi yöneten ülkeler arasında olması gerektiğini söyledi.

2. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı başladı. Fuarın açılışına Bakan Işık’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak da katıldı. Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomik durumuna, teknolojik gelişmelere, fuarda sergilenecek ürünlere değindi. Türkiye’nin dünyada yaşanan değişimin ve yeniliklerin bizatihi kaynağı olması gerektiğini söyledi. Akıllı şebekeler konusunun bakanlık için önemli bir konu olduğu aktaran Bakan Işık, "Çünkü çok yakın bir gelecekte, elektrik ve gaz gibi çok temel ürünlerin dağıtımında artık çok farklı bir aşamaya geçiş yapılacaktır." dedi. Özellikle sanayileşme dönemi sonrasında ortaya çıkan modern kentleşmenin sunduğu şebeke yapısının ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini kaydetti.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da yaşanan gelişmelere rağmen olumlu düşündüklerini söyledi. Olpak, "Biz MÜSİAD olarak 2013 yılını bazıları gibi kötümser değil, gerçekte sonuçlandığı şekliyle olumlu olarak öngörmüştük. 2014 yılı için de gergin geçen bir seçim atmosferine rağmen, ilk 4 aydaki verilere bakarak olumlu düşünüyor, yine bazılarının belki de farklı baktığı gibi kötümser tarafıyla görmüyoruz." dedi.

Programda, açılış konuşmalarının arından plaket takdimi yapıldı. Bakan Işık daha sonra fuara katılan firmaların stantlarını ziyatet etti.

CİHAN

Yorumlar