Bakan Işık soruları yanıtladı: (2)

- "Türkiye'de anamuhalefet boşluğu var" - "Şu anda Türkiye'de hiç kimse iktidardan dolayı bir endişe taşımıyor. Türkiye'deki tüm tartışmalar aslında muhalefet odaklı tartışmalar. Bu demokrasimiz için hiç sağlıklı değil" - "Kılıçdaroğlu'nun, 'Ben kandan bahsetmedikçe, gündeme gelemiyorum' demesi, aslında benim gündeme getirecek bir fikrim yok, Türkiye için söyleyecek sözüm yok anlamındadır" - "Paralel ihanet şebekesinin, partiler üzerindeki oyunlarının tüm aktörler tarafından dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık soruları yanıtladı: (2)

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de anamuhalefet boşluğu olduğunu belirterek, "Demokrasi için iktidar kadar anamuhalefet hatta muhalefet önemlidir. Şu anda Türkiye'de hiç kimse iktidardan dolayı bir endişe taşımıyor. Türkiye'deki tüm tartışmalar aslında muhalefet odaklı tartışmalar. Bu demokrasimiz için hiç sağlıklı değil." dedi.

Bakan Işık, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 55. Olağan Genel Kurulu'nun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72. Genel Kurulu'ndaki konuşmalarını ve sonrasındaki açıklamalarını hatırlatması üzerine Işık, "Ben görevimi yapamıyorum, lütfen bana yardım edin veya siz benim görevimi yapın anlamına gelen bir çağrıydı bu." dedi.

Işık, Kılıçdaroğlu'nun neredeyse tüm konuşmalarının canlı yayında Türkiye'ye duyurulduğunu belirterek, "Böyle bir insanın 'Ben kandan bahsetmedikçe, gündeme gelemiyorum' demesi, aslında benim gündeme getirecek bir fikrim yok, Türkiye için söyleyecek sözüm yok anlamındadır. Türkiye'ye söyleyecek sözü olmayanların bu tip yollara başvurmaları, demokraside asla söylenmeyecek sözleri söylemeleri artık bir yerde kaçınılmaz gözüküyor. Çünkü, heybesinde başka bir şey yok, heybesinde bir şey olmayan insan ne diyecek." diye konuştu.

Türkiye'de anamuhalefet boşluğu olduğunu vurgulayan Işık, "Demokrasi için iktidar kadar anamuhalefet hatta muhalefet önemlidir. Şu anda Türkiye'de hiç kimse iktidardan dolayı bir endişe taşımıyor. Türkiye'deki tüm tartışmalar aslında muhalefet odaklı tartışmalar. Bu demokrasimiz için hiç sağlıklı değil. Bunu biraz da Kılıçdaroğlu'nun CHP içindeki fırtına öncesi sessizliği, bir fırtınaya dönüşmeden engelleme çabası olarak da yorumluyorum. İçeride ciddi bir hareketlenmesinin olduğunu, parti içerisinde ciddi sıkıntıların olduğunu ve bunları örtme gayreti diye değerlendiriyorum." ifadesini kullandı.

- "AK Parti istişare kültürüne önem veren bir parti"

Işık, AK Parti'nin kongre sürecine ilişkin olarak, "AK Parti istişare kültürüne önem veren bir parti. Bu noktada kurumsal olarak bu işten sorumlu olan arkadaşlarımız, bu istişareleri yapacak ve bunun sonucunda bir karar alınacaktır. Ben kararın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısıdır, bu açıdan en ince detaylarına kadar değerlendirilecek bir istişare süreci yaşanacak." şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, "Kabinede değişiklik olmasını öngörüyor musunuz?" sorusu üzerine Işık, "Genel Başkan değiştikten sonra, Genel Başkanın Başbakan olmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla istişareleri sonucunda kabinede bir yenilenme olabilir. Bu da onların kendi takdirleridir. Bunu da saygıyla herkesin karşılaması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Tüm aktörlerin çok dikkatli ve uyanık olması gerekiyor"

Işık, MHP'deki son duruma da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP'nin bu hale düşürülmesi, hem demokrasimiz hem de siyaset açısından çok iyi bir durum değil. Gönül arzu ederdi ki bu işler parti içerisinde oturularak konuşularak çözülsün, demokrasi bütün kurum ve kuruluşlarıyla da parti içinde işlesin. Bu noktada bir başka partiyle ilgili iç işlerine yönelik çok fazla değerlendirme yapmak bize düşmez ama gönül daha şık bir sürecin yaşanmasını arzu ederdi. Burada hangi parti olursa olsun, özellikle dışarıdan müdahale edilmesini kesinlikle doğru bulmadığımızı, siyaset kurumunu ele geçirmek için 'İktidarı ele geçiremedik bari muhalefet üzerinden bu işi yapalım' demenin demokrasiye hiçbir zaman fayda getirmeyeceğini, bu noktada da ilgili tüm aktörlerin çok dikkatli ve uyanık olması gerektiğini düşünüyorum. Paralel ihanet şebekesinin, partiler üzerindeki oyunlarının tüm aktörler tarafından dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum."

(Bitti)


Yorumlar