Bakan Işık: İşsizlik artıyor ama istihdam da artıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bir taraftan işsizlik rakamı artıyor gibi gözüküyor ama istihdam edilen insan sayısı da artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: İşsizlik artıyor ama istihdam da artıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bir taraftan işsizlik rakamı artıyor gibi gözüküyor ama istihdam edilen insan sayısı da artıyor." dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert ve yönetim kurulunu kabul eden Bakan Işık, görüşme esnasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Işık, işsizlikteki artış ile ilgili olarak, "İşsizlik rakamlarına sadece rakam olarak baktığımızda bir artış görüyorsunuz ama detaylarına indiğimizde artış trendini artık düşme trendine işsizlik azalma trendine dönüştüğünü de görüyorsunuz." dedi.

Türkiye’nin çok ciddi bir genç nüfusa sahip olduğuna işaret eden Bakan Işık, "Türkiye’de işsizlik oranı artıyor gibi gözüküyor ama istihdam edilen insan sayısı da artıyor. Bu Türkiye’nin genç insan kaynağından ortaya çıkıyor ama biz şunu istiyoruz; Türkiye istihdamını arttırıp işsizliği azaltması için Türkiye’nin mutlaka büyümeyi sürdürmeyi gerekiyor. Bizim tüm derdimiz Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini devam ettirmesi."
CİHAN

Yorumlar