Bakan Işık: Faiz ve dövizdeki artış geçici

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, faiz ve dövizdeki artışın geçici olduğunu belirterek, "Türkiye çok şükür bu konularda artık sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Faiz ve dövizdeki artış geçici

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, faiz ve dövizdeki artışın geçici olduğunu belirterek, "Türkiye çok şükür bu konularda artık sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir.’’ dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetim kurulu üyelerini kabul eden Fikri Işık, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. "Merkez Bankası'nın vermiş olduğu faiz arttırım kararı sanayiciyi nasıl etkileyecek?" sorusuna Işık, "Faiz arttırımı bir taraftan FED’in tahvil alımı programını daraltmasından dolayı gelişen piyasalarda oluşan bir döviz çıkışı var. Bunun getirdiği dövizdeki hareketlilik vardı. Bu hareketliliğe 17 Aralık operasyonunun da eklenmesi ile Türkiye’deki bu dalga boyunun artması sonucunda Merkez Bankası'nın silahını çekmesi ile bir yeni süreç başladı. Ben Sanayi Bakanı olarak faizlerin artışını hiçbir zaman olumlu bulmam." karşılığını verdi. Işık, faizdeki bir puan artışın üretim üzerinde bir risk oluşturduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Dövizdeki oynaklığın üreticisinin ihracatçısının önünü görememesinden kaynaklanan risklerinde farkındayım. Merkez Bankası bizim açımızdan burada iki kötüden daha az kötü olanı tercih etme yoluna gitmiştir. Tabi ki dövizin istikrar kazanması hem üretim hem ihracat açısından önemlidir. Ama faizlerin artmasının üretim üzerinde oluşturacağı baskıyı da biliyoruz. Fakat tüm bunların geçici olduğunu bilinmesini isterim. Faiz artışı bana göre geçicidir. Döviz artışı da geçicidir. Türkiye çok şükür bu konularda artık sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir."
CİHAN

Yorumlar