Bakan Işık: Evet, varsa yolsuzluk yapan bedelini ödesin

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son günlerde yaşanan olayların en çok KOBİ’leri etkilediğine işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Evet, varsa yolsuzluk yapan bedelini ödesin

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son günlerde yaşanan olayların en çok KOBİ’leri etkilediğine işaret etti. Işık, “Türkiye hak etmiyor. Evet, varsa yolsuzluk yapan bedelini ödesin. Sayın Başbakanımız dün çok güzel ifade etti, 'Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam' dedi. Ama, kişinin suçu ispat edilinceye kadar suçsuzdur. Bu hükmü esas almak gerekiyor. İnanılmaz bir itibarsızlaştırma ortamı var. Ondan sonra moraller bozuluyor.” dedi.

KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni'nde konuşan Bakan Işık, Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmeleri engelleyecek bir takım girişimlerin olduğunu söyledi. Girişim yapmayı yanlış anlayanların olduğunu ifade eden Işık, "Bu tür girişimlerde bulunanlar, memleketin hayrına bir girişimde nasıl bulunacaklarını, buradaki girişimcilerden ve KOBİ’lerden öğrenmelerini istiyorum." diye konuştu. KOSGEB’in, KOBİ ve girişimciliği desteklemek gibi önemli bir vazifeyi icra ettiğini belirten Işık, "Girişimcilik arzu ettiğimiz noktaya gelirse, Türkiye arzu ettiğimiz hedefleri çok rahat karşılayacak. Bu gün ihracatın yüzde 62’sini, istihdamın yüzde 70’ini KOBİ’lerle karşılaşıyoruz. KOBİ’leri hayretle izliyorum. 2023 hedeflerine varmada en stratejik partnerin KOBİ’ler olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“MORALLER BOZULUYOR"

Türkiye’nin en tartışılması gereken konulara odaklandığında bir başka operasyonla karşı karşıya kaldığını dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"Bunları Türkiye hak etmiyor. Evet varsa yolsuzluk yapan bedelini ödesin. Sayın Başbakanımız dün çok güzel ifade etti: Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam. Ama, kişinin suçu ispat edilinceye kadar suçsuzdur. Bu hükmü esas almak gerekiyor. İnanılmaz bir itibarsızlaştırma ortamı var. Ondan sonra moraller bozuluyor. KOBİ’lerin mayıs ayındaki moralleri ile şimdiki moralleri bir mi, soruyorum? Sebeplerini biliyoruz. Bu ülke ne zaman atak yapmaya kalksa, bir takım iş birlikçilerle bazı operasyonlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu bu ülkenin girişimcisine yapılan en büyük haksızlıktır. Bu tartışmalar yerine, kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolara ne zaman olur, 500 milyar doları hasıl yakalarız tartışmasına odaklanırsa o zaman biz gerçekten hedefleri kolaylıkla yakalarız. Bu tartışmalara itibar etmeyin. Bunları Türkiye aşacaktır. KOBİ’ler çalışmalarına odaklansın. Bu işleri aşacağımıza ve Türkiye üzerinde bu operasyonu da aşacağıma inanıyorum. Bu operasyon boş çıktığında inşallah el ele vereceğiz, dünyada malımızı yoğun olarak satmadığımız ülke kalmayacak. İnşallah Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışanlara gerekli cevap sandıkta verilecektir."
CİHAN

Yorumlar