Bakan Işık: Eski dostluklar pas tutmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Lilianne Ploumen ile ABC Prefabrik’in açılışına katıldı. Sincan Temelli Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki açılış etkinliğinde...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Eski dostluklar pas tutmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Lilianne Ploumen ile ABC Prefabrik’in açılışına katıldı.

Sincan Temelli Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki açılış etkinliğinde konuşan Bakan Işık, 2012 yılında Türkiye Hollanda arasındaki gelişmelerin 400. yılının kutlandığına dikkat çekerek, "Eski dostluklar pas tutmaz. Aramızda çok daha eskiye dayanan bir ilişki var. Bu tesisin böyle bir dönemde temelinin atılması ve 1,5 yıl gibi kısa sürede açılış noktasına gelmesi hem büyük bir memnuniyet hem de heyecan verici durum." dedi. ABC Prefabrik’in Türkiye’de Hollanda sermayesi ile sıfırdan kurulan ilk yatırım olduğunu söyleyen Işık, DE MEEUW şirketine teşekkür etti. Türkiye ile Hollanda arasında ticaret ilişkilerin dengeli seyrettiğini belirten Işık, "Şu anda Hollanda’ya olan ihracatımız yaklaşık 3,5 milyar dolar, ithalatımız da yaklaşık 3,4 milyar dolar. Bu çok dengeli bir ticaret ama hem Hollanda’nın hem Türkiye’nin potansiyelini yansıtmıyor. Daha fazla işbirliği yapmalıyız. Ticari ilişkilerimizi hem 2 ülke arasında hem de birlikte 3. ülkelere yönelik daha da fazla artırmalıyız. Özellikle NATO bünyesindeki ilişkilerimizin tüm alanları kuşatacak şekilde gelişmesini ve dünyada birlikte iş yapma arzumuzun ve bunun sonucunda artırılmasını istiyoruz. Hollanda’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne verdiği destek, Türkiye’nin AB üyeliği sadece Türkiye açısından değil, belki çok daha fazla AB güçlendirecek bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Bakanı Lilianne Ploumen’in Gaziantep’e gideceğine de açıklayan Bakan Işık, "Orada özellikle Suriye’den gelen Suriyeli kardeşlerimizin durumlarını yakından görme fırsatını bulacak. Bu vesile ile Suriye’den gelen mülteci kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum Sayın Bakan’ın vesilesiyle bütün dünyaya bir kez daha yansıtılmış olacak." dedi.

CİHAN

Yorumlar