Bakan Fikri Işık: Sanayi üretim endeksi beklentileri aştı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, açıklanan sanayi üretim verilerinin ülke sanayisinin hız kesmeden yoluna devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Fikri Işık: Sanayi üretim endeksi beklentileri aştı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, açıklanan sanayi üretim verilerinin ülke sanayisinin hız kesmeden yoluna devam ettiğini söyledi. Işık, "Sanayi üretim endeksi beklentileri de aşarak güçlü bir artış sergilemiştir." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Fikri Işık, sanayi üretim endeksinin beklentileri de aşarak güçlü bir artış sergilediğini kaydetti. Işık, "Geçen yılın sonlarından itibaren yüksek bir büyüme sergileyen sanayimiz üretim artışını devam ettirmektedir. Daha önceki açıklamalarımızda ülkenin 2014 yılında da büyüyeceğini fakat büyümenin kompozisyonunda değişiklik olacağını, dış talebin büyümeye 2013 yılına nazaran daha fazla katkı vereceğini öngörmüştük. 2014 Ocak ayı verileri ana sanayi gruplarına bakılarak incelendiğinde en yüksek artışın ara malları üretiminde olduğu görülmektedir. Ayrıca Ocak ayı ihracat verileri de dikkate alındığında ekonominin öngörülerimiz doğrultusunda büyüdüğü anlaşılmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Özellikle imalat sanayindeki artışın diğer sektörlerin de canlanmasına yol açacağını kaydeden Işık, "2014 yılında da ülkemizin büyümesinde başat rol oynayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da hem yurt içinde hem de yurt dışında yaşanan gelişmelere rağmen sanayicimizin geleceğe güvenle bakıyor olması ve yatırımlarını devam ettirmesidir. Bir başka deyişle sanayicimiz ülkede istikrarın devamlı olacağına inanmakta böylelikle üretimlerini ve üretim kapasitelerini artırmaktadırlar." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar