Bakan Eroğlu'ndan Büyük Gaf: Size Arazi Veriyoruz, Babası Oğluna Vermiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş'ta bozuk orman arazilerinin işlenmesi için köylülere tahsis töreninde sarf ettiği sözlerle bir gafa imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu'ndan Büyük Gaf: Size Arazi Veriyoruz, Babası Oğluna Vermiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş'ta arızalı orman arazilerinin civar köylerdeki vatandaşlara 49 yıllığına verilmesi için çekiliş yaptı. Eroğlu çekişte sarf ettiği sözlerle reaksiyon çekti.

BABASI OĞLUNA YAPMAZ DEDİ

Çekilişi ele geçiren Süleyman Akıllı adlı çiftçiye, 'Süleyman Bey size arazi veriyoruz. Babası oğluna vermiyor. 2 bin 600 m. kare, 3 dönüme yakın. 50 adet ceviz, hadi hayırlı olsun.' dedi.

BAKAN'IN SÖZLERİNE BOZULDULAR

Bakanın sözleri salonda gülüşmelere neden olsada köylüler içerisinde ifadelerden huzursuz olanlar dikkat çekti.

BOZUK ORMAN ARAZİSİ TAHSİSİ NEDİR?

Devlet orman vasfını kaybetmiş bulunan arazilere bu özelliğini yine kazandırabilmek için müracat eden vatandaşlara kira yoluyla tahsis ediyor. Tahsis edilen arazilerde yalnızca o alana özgü ağaç dikilebiliyor. Bunların içerisinde zeytin ve ceviz eşi ekonomik kıymeti olanlarda varsa buna da izin veriliyor. Ancak meyve ağacı dikilemiyor. Arazide ziraat ve hayvancılık yapılamıyor.

PROJE ŞART

Dikilecek ağaçların Çevre ve Orman Bakanlığı nedeni ile onaylanan plan doğrultusunda olması şartı aranıyor. Yapılan ağaçlandırmalara 'özel ağaçlandırma' denir.

İNŞAAT YASAK

Bu arazilerin üstüne mesken ve eşi binalar inşaa edilemiyor. Sadece dikilen ağaçların bakımında kullanılacak bulunan çapa, kürek, budama makası eşi aletlerin içine koyulabileceği küçük bir barakaya plan dahilindeyse müsade ediliyor.

DEVLETE KALIYOR

Araziler kiralama süresi sonunda üstündekiler ile müşterek yine devlete kalıyor.

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar