Bakan Elvan'dan Karayolları'na 20 yıllık proje uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yürütülen işlerin bir an önce bitirilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan'dan Karayolları'na 20 yıllık proje uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yürütülen işlerin bir an önce bitirilmesini istedi. Elvan, "1990 yılında başlamış proje 20 yıl olmuş. Değerli arkadaşlar olmaz böyle bir şey.’’ dedi.

Karayolları 64. Bölge Müdürleri Toplantısı yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Elvan, burada yaptığı konuşmada, son 12 yılda özellikle ulaştırma sektörüne ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, "Kara ulaştırmasına harcadığımız miktar 100 milyarı bulmuştur. 64 bin kilometre ulaşım ağına sahibiz. Ama bu Türkiye için küçük. Bu yol ağını artırırken mevcut standartları da yükseltmemiz gerekiyor.’" ifadelerini kullandı.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında uzun yıllar önce başlamış projelerin bulunduğuna dikkat çeken Elvan, "1990 yılında başlamış bir proje halen devam ediyor. Yok böyle bir şey. Ben keşif artışlarına izin vermeyeceğim. Bitireceksiniz. 2886 projesinde olan projeleri artık bitireceksiniz ve yeni ihale kanuna göre ihaleye çıkacaksınız. 1990 yılında başlamış proje 20 yılmış olmuş. Değerli arkadaşlar olmaz böyle bir şey.’’ şeklinde konuştu.

Yatırımlarda önceliği trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlere vereceklerini aktaran Elvan, "Yapılan çalışmaları sadece bugüne değil, 30 yıllık trafik yoğunluğuna yönelik projeler üretmemiz gerekiyor. Bu toplantıda 9 ayda neler yapacağız. Hangi projeleri öncelik, hangilerine öncelik vereceğiz. Bizim için en öncelikli proje makul bir ödenekle 2014 yılında bitirilebilecek olan projeler, yatırım projelerinde yer alan en öncelikli projelerdir. 2014 yılında makul ödenekle bitireceksek bu projeleri derhal bitirmeliyiz.’’ diye konuştu.

Bakan Elvan, Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde yürütülen projeleri de hızlandıracaklarını kaydederek, "Yap-İşlet-Devret modeli oldukça başarılı bir model. Bu model zamanından önce bitirildiğini görüyoruz. İhalesi yapılmış olan makul bir ödenekle 2015 yılında bitirebileceğimiz projeler." dedi.
CİHAN

Yorumlar