Bakan Elvan Ankara-İstanbul YHT'si için tarih vermedi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan Ankara-İstanbul YHT'si için tarih vermedi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmaları yerinde inceledi. Ankara’dan YHT ile yola çıkan Elvan, önce Eskişehir’e uğradı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "2013 yılının 29 Ekim tarihinde hizmete açacağız." dediği hatla ilgili olarak garda gazetecilere bilgi verdi: "Şu an için bir tarih veremiyorum ancak şunu ifade edeyim, bu hat üzerindeki yüklenici arkadaşlarla da biraraya geleceğim. Bizim hedefimiz, en kısa sürede Ankara-İstanbul YHT’sini devreye sokabilmek.”

Bakan Lütfi Elvan, Eskişehir'de AK Parti milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Vali Güngör Azim Tuna ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç tarafından karşılandı. Gazetecilere açıklama yapan Elvan, ziyaretinin amaçlarından birinin, Eskişehir gar geçişinin çalışmalarını yerinde görmek olduğunu söyledi. Bu geçişin 15 Şubat’a kadar tamamlanmasını talep ettiklerini, en geç şubat sonuna kadar açılmasını sağlayacaklarını belirtti. Ardından Eskişehir-İstanbul arasında yapımına devam eden YHT çalışmalarını inceleyeceğini aktaran Bakan Elvan, "Herhangi bir aksaklık var mı ona bakacağız. Bizim hedefimiz, en kısa sürede Ankara-İstanbul YHT’sini devreye sokabilmek. Eskişehirli hemşehrilerimizin İstanbul ile olan hızlı etkileşimini sağlayabilmek." şeklinde konuştu.

Eskişehir-İstanbul YHT'sini 1,5 buçuk ay içerisinde tamamlayacaklarını belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ankara-İstanbul YHT'sinin açılışı konusunda ise kesin bir tarih veremeyeceklerini söyledi: "Birçok bölümde testlere başladık. Sadece iki bölüm var, oradaki problemleri de bir an evvel çözmek istiyoruz. Bu da heyelandan dolayı ortaya çıkan bir sorun, bunu da aşmaya çalışıyoruz. Eskişehir-İnönü-Bozüyük’e kadar olan bölümde şu anda testlerimizi yapıyoruz. Yeni açacağımız kesimlerde de testleri yapmamız gerekiyordu." CİHAN

Yorumlar