Bakan Eker: Birlikte iş yapma kültürümüzü istediğimiz düzeye getiremedik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Köyde yaşayan ve halâ köye bağımlı olan bir toplumuz. Birbirimize tahammül etmek zorundayız. Birbirimizden ayrı düşündüğümüzü kabul edip birlikte faaliyet göstermeyi kabul etmeliyiz....

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker: Birlikte iş yapma kültürümüzü istediğimiz düzeye getiremedik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Köyde yaşayan ve halâ köye bağımlı olan bir toplumuz. Birbirimize tahammül etmek zorundayız. Birbirimizden ayrı düşündüğümüzü kabul edip birlikte faaliyet göstermeyi kabul etmeliyiz. Maalesef iki kardeş bir bakkal dükkânını 2 yıl süreyle kavga etmeden yürütemiyor. Para veriyoruz, kooperatif kuruyoruz. Ama gelin görün ki başarılı değil. Birlikte iş yapma kültürümüzü istediğimiz düzeye getiremedik.” dedi.

‘Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı ve Bölgesel Hayvancılık Projeleri Tanıtım Günleri’ için Erzurum’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Palandöken'de bir otelde düzenlenen hayvancılık ve tarım sektörü toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Eker, “Rekabet edemezsek sınırları engelleyerek dünyayla mücadele edemeyiz. Et ihtiyacını içeriden karşılayamayız. Ahır ve ağılda modernizasyon, hayvan barınaklarının yapımı, yüksek verimli ırklarla melezlenmesi son derece önemli.” diye konuştu.

Erzurum’da seracılığın mümkün olduğunu dile getiren Eker bilgi ve teknolojiyi projeleri için kullandıklarını ifade etti. Bakan Eker şöyle konuştu: “2014-2019 Erzurum Tarım Vizyonunu da paylaşmak istiyorum. Yem bitkileri ve patates tohumunda bölgesinde önemli bir üretim merkezi olması sağlanacak. Üretim alanını bin 800 dekardan 10 bin dekara çıkarılacak. Meyve üretim alanları yüzde 100 artırılarak 3 bin dekara çıkarılacak. Organik ve iyi tarım potansiyeli değerlendirilecek. Organik tarım alanının toplam tarım alanı içindeki payı iki kat artırılacak yüzde 15’den yüzde 30’a çıkarılacak."

'TÜRKİYE’NİN İLK SOĞUĞA DAYANIKLI TEST MERKEZİ KURULACAK'

“Üretim miktarı 200 bin tondan 400 bin tona çıkarılacak.” diyen Bakan Eker, Uzundere ve Tortum ilçelerinin de iyi tarım merkezlerinden biri haline geleceğini kaydetti. Bakan Eker şöyle devam etti: “Erzurum’da Türkiye’nin ilk, dünyanın da 5. soğuğa dayanıklı test merkezini kurmaya çalışıyoruz. 3 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Yeni çeşitler geliştirilecek, mevcutlar ıslah edilecek. Tesis 2015 sonu hizmete açılacak. Büyükbaşta et ve süt verimi artırılacak. Sığırda karkas ağırlığı 200 kilogramdan yüzde 50 artırılarak 300 kilogramın üzerine çıkarılacak. Yem bitkileri üretimi en büyük sorunlarımızdan birisi. Kaba yem üretimini 1,7 milyon tondan 2,5 milyon tona çıkarmaya hedefliyoruz.” CİHAN

Yorumlar