Bakan Çelik: Artık eğitimli sıvacı, sertifikalı boyacı dönemi başlıyor

Türkiye İnşaat Sanayicileri ve İşveren Sendikası'nın (İNTES) genel kurul toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Artık eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı olacak.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Artık eğitimli sıvacı, sertifikalı boyacı dönemi başlıyor

Türkiye İnşaat Sanayicileri ve İşveren Sendikası'nın (İNTES) genel kurul toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Artık eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı olacak.” dedi.

Mesleki yeterlilik kurslarından bahseden Faruk Çelik, “Standartları olmayan meslekler var. Onun için 496 meslek standardı, Mesleki Yeterlilik Kurulu bünyesinde belirlendi. Bunlardan bir tanesi de inşaat sektörü. İnşaat sektörünün yüzde 94'ünde standartlar belirlendi ve İNTES yetkilendirilmiş bir kurum oldu. Eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı, demirci, kalıpçı. Yarın müteahhite hesap sormak, deprem bölgesindeyiz yalnız müteahhitin hesap verdiği değil, bu kabloyu, demiri kim bağladıysa tüm alanlara sorumluluk yükleyen sertifikalı elemanlarla biz bu işi yapmamız gerekiyor. Yoksa sorumlu bir kişiyi cezalandırıp bu iş bitmiştir demek yanlış, herkes doğru iş yaparak, bizim artık dünya inşaat sektöründe yer almamız gerekiyor.” diye konuştu.

10 YIL İÇİNDE 800 MİLYARLIK BİR PASTA SİZİ BEKLİYOR

İNTES’in toplantısına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Açılış konuşması yapan Çağlayan, “10 yıl içinde 800 milyarlık bir pasta sizi bekliyor. 2023 hedeflerine ulaşmak için 150 milyar dolarlık bir enerji yatırımı yapılacak. 2023'e giden yolda ulaşım sektörüne 110 milyar dolardan fazla yatırım yapılacak. Enerji, ulaşım, kentsel dönüşüm, hepsini içine kattığımızda, önümüzdeki 10 yılda 800 milyarlık bir pasta sizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar