Bakan Çavuşoğlu: 2-3 Yıl İçinde Schengen'i Kaldıracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırdık, inşallah 2,5 - 3 sene içinde schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu: 2-3 Yıl İçinde Schengen'i Kaldıracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız fakat bu yetmez, inşallah 2,5 - 3 sene arasında schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve yurttaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir biçimde yolculuk edebilecekler.' izahatsında bulundu.

Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda sivil cemiyet kuruluşları ile turizm sahası temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayarak, aile içi şiddete yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini ve bu konu hakkında beylere ciddi görevler düştüğünü söyledi.

'TURİZM DAHA İYİ OLACAK'

Turizm sahasının bu sene ki endişelerine yer veren Çavuşoğlu, 'Bu sene bütün zorluklara karşın turizmde geçen yılı aramayacağımızı hatta daha da üzerine çıkacağımızı söyleyebilirim. Ocak ayında turist sayısı geçen yıla nazaran arttı, oldukça çok ülkeden de şimdiden rezervasyonlarda çok aşırı ciddi bir yükseliş var' diye konuştu.

Bunları teselli şekilde söylemediğini, gerçekçi bir yaklaşım sergilediğini anlatım eden Çavuşoğlu, her çeşitli olasılıklara karşı da tedbirli davranılması gerektiğini bildirdi. Bu bölgede karamsar bir manzara çizilmemesini dileyen Bakan Çavuşoğlu, turizmin daha da iyi olacağını kaydetti.

'6.5 MİLYON İNSAN E-VİZE SİSTEMİNDEN FAYDALANDI'

Çavuşoğlu, Türkiye'ye ati yabancı turistlerin önlerindeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bu doğrultuda e-vize sistemi uygulamasını başlattıklarını izah eden Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar 6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı. Havalimanlarındaki kuyrukları kaldırıyoruz. İnsanlar, evinden, iş yerinden ya da kafelerden düzene giriyor, 3 dakika arasında e-vizesini alıyor' diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya'dan Türkiye'ye kimlikle gelinebilmesi meselesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

ÇİNLİ TURİSTTE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Dünyanın her yerine giden ve çok aşırı ciddi paralar harcayan Çinli turistleri de Türkiye'ye çekmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Çin vatandaşlarına bir koşul koymuştuk, e-vize alabilmesi için schengen veya OECD ülkelerinden bir tanesinden vize alma şartı koymuştuk, şimdi bunu da kaldırdık ve bir patlama bekliyoruz. Kaldırdığımız günden buyana vize saha Çinli sayısı da artmaya başladı. Bugün 150 milyondan çok Çinli yolculuk ediyor, bize gelen yalnızca 130 bin. Bizim en az 5 milyon Çinliyi de Japon'u da memleketimizde ağırlayabilmemiz lazım.'

SCHENGEN MÜJDESİ

Bakan Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının da vizesiz yolculuk etme olanağı için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Avrupa Birliği devletleri Dışişleri Bakanları ile iki gündür vizesiz yolculuk ile alakalı görüşmeler yaptıklarını izah eden Çavuşoğlu, 'Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız fakat bu yetmez, inşallah 2,5 - 3 sene arasında schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve yurttaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir biçimde yolculuk edebilecekler' dedi.

YENİ HAVALİMANINA 1 MİLYON YOLCU BEKLENTİSİ

Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nın Alanya ilçesindeki turizm hareketliliğinde etken rol üstlendiğini söyledi. Havalimanı'nın açılmadan evvela imkânsız bir plan şekilde değerlendirildiğini anlatım eden Çavuşoğlu, 'Bu havalimanına bu sene 1 milyon yolcu bekliyoruz. İnandık ve başardık. İnandığınız bir yolda arka adım atmayacaksınız, ilerliyorsanız, görüyorsanız daima başaracaksınız. Benim yaşam felsefem her vakit bu oldu. Hiç bir süre pes etme' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar