Bağımsız Büro-Sen: Enflasyon farkından mahrum memurun kaybı 258 lira

Bağımsız Büro-Sen’in araştırmasına göre hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme ile enflasyon farkından mahrum bırakılan memurun kaybı her geçen ay biraz daha büyüyor. Enflasyon, yılın ilk 7 ayında geçen yıl sonuna...

Google Haberlere Abone ol
Bağımsız Büro-Sen: Enflasyon farkından mahrum memurun kaybı 258 lira

Bağımsız Büro-Sen’in araştırmasına göre hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme ile enflasyon farkından mahrum bırakılan memurun kaybı her geçen ay biraz daha büyüyor. Enflasyon, yılın ilk 7 ayında geçen yıl sonuna oranla yüzde 6,18 oranında artarken, enflasyon farkı alınamaması nedeniyle memurun zararı 73 ila 258 lira aralığında.

Bağımsız Büro-Sen’in memurların enflasyon farkı kayıpları ile ilgili yaptığı araştırmanın bulguları açıklandı. Buna göre enflasyon farkının ödenmemesi ile birlikte memur en düşük 73 ile en fazla ise 258 lira zarar etti. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında imzalanan ve 2014 ile 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme, memura cumhuriyet tarihinin en büyük kayıplarından birini yaşatmış oldu.

Hükümet ile yetkili konfederasyon arasında imzalanan toplu sözleşme ile 2014 yılı için seyyanen zam pazarlığı yapılınca bu yıl memurların enflasyon farkı suya düştü.

BAĞIMSIZ BÜRO-SEN BAŞKANI KIZILKAYA: MEMUR ARTIK GÖZÜNÜ AÇMALI

Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, konuya ilişkin yapıtığı açıklamada artık birçok sendikanın memurların çıkarlarından çok hükümetin çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek, “Sendikalar bugüne kadar kendisini yaratan sahiplerine hizmet etmekten başka bir şey yapmamıştır. Bu tür sarı sendikaların ne memura ne de ülkeye bir hayrı vardır. Tek bildikleri hükümetin çıkarlarını korumak ve onlara hizmet etmektir. Memur, artık gözünü açmalı ve baskılara boyun eğmemelidir. Bundan sonra aynı şekilde hak kayıplarının yaşanmaması için memurun yapması gereken şey bellidir.” dedi. CİHAN

Yorumlar