BAE'den Antalya'ya ilk direkt uçuşun tamamı doldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah şehrinden Antalya'ya 29 Temmuz'da başlayacak ilk direkt uçak seferinin tümü satıldı, rezervasyonda ise yüzde 80 doluluğa ulaşıldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Körfez ülkelerinden Antalya'ya...

Google Haberlere Abone ol
BAE'den Antalya'ya ilk direkt uçuşun tamamı doldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah şehrinden Antalya'ya 29 Temmuz'da başlayacak ilk direkt uçak seferinin tümü satıldı, rezervasyonda ise yüzde 80 doluluğa ulaşıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Körfez ülkelerinden Antalya'ya yönelik düzenlediği son tanıtım gezisinin (fam trip) konukları Kuveytli turizmciler oldu. Ülkenin önde gelen turizm şirketlerinden 10 temsilci Antalya'ya geldi. Körfez bölgesinden Antalya'ya direk uçuş olmadığı için İstanbul aktarmalı gelen Kuveytli turizmcilerin şehirdeki ilk durağı Antalya Valiliği oldu. Vali Yardımcısı Recep Yüksel'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Air Arabia'nın 29 Temmuz'da başlatacağı ve haftada üç gün gerçekleştirilecek direk uçuşlar gündeme geldi. Konuklar arasında yer alan Air Arabia Kuveyt Müdürü Mohammed Desouky, ilk uçuşların tümünün satıldığını belirterek, "Şuan rezervasyonlar devam ediyor. Doluluğun yüzde 70-80 civarında olacağını düşünüyorum." dedi. Antalya uçuşlarından büyük beklenti içinde olduklarını dile getiren Desouky, vizeyle ilgili kolaylaştırıcı adımlar atılmasını isteyerek, "Araplar son dakika karar veriyor. Vize problemi olursa vazgeçebiliyor. Son dakika karar verme temayülü olanlar vize sorunu olmazsa Antalya'ya karar vereceklerdir." diye konuştu. İlk kurulduğu günden bu yana Air Arabia'da çalıştığını ve 11 yılı geride bıraktığını anlatan Desouky, Air Arabia'nın bugüne kadar uçma kararı aldığı tüm noktalardan memnun kaldığına değinerek, "Antalya'nın çalışacağına inandıkları için haftada üç gün başlattılar. Pek çok yerde ikiye, üçe katlanan uçuş sayılarının Antalya için de öyle olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

VİZE KOLAYLIĞI İSTİYORLAR

Kuveyt heyetindekilerin üzerinde durduğu en önemli konu vize kolaylığı oldu. Burhan İnternational adlı seyahat acentesinin temsilcisi Shabbir Hussain, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, BAE ve Umman'dan oluşan Körfez ülkelerinin yerli halkı Arapların dışında, bölgede önemli sayıda yabancı çalışan da olduğuna ve bunların da tatile çıktığına değinerek, "Körfezde yaşayanların yüzde 60’ı yabancı çalışan. Bunların vize işi kolaylaşırsa burada bir patlama olur." dedi.

ANTALYA'YA GELENLERİN SAYISI ARTACAK

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise vizeyle ilgili taleplere, "Bunları raporlaştırıp, üstlerimize bildireceğiz." karşılığını verdi. Yüksel, 29 Temmuz'da BAE'den başlayacak direk uçuşlarla ilgili şunları söyledi: "Sharjah her ne kadar Kuveyt'e, coğrafi olarak, biraz uzak görünüyorsa da her halde aktarmadan daha kolay olacaktır. Direk uçuşlarla karşılıklı gelip giden turist ve ziyaretçi sayının artacağından eminiz. Bizim elimizdeki rakamlar Türkiye'ye gelen Körfez vatandaşlarının sayısının arttığını ortaya koyuyor. Bu artış yüzde 30-40 gibi ciddi düzeyde. Her yıl artış oluyor. Türkiye'ye gelen ziyaretçiler İstanbul, Bursa, Antalya, Ankara ve Kapadokya'ya yönelmiş durumda. Biz Antalya'ya gelen ziyaretçi sayılarının artmasını bekliyoruz."

CİHAN

Yorumlar