BAE’de geçen yıl 44 milyar dolarlık ihale verildi

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde geçen yıl yüzde 60’ı inşaat sektöründe olmak üzere 44 milyar dolarlık ihale verildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
BAE’de geçen yıl 44 milyar dolarlık ihale verildi

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde geçen yıl yüzde 60’ı inşaat sektöründe olmak üzere 44 milyar dolarlık ihale verildiği bildirildi. Bölgenin en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan’daki ihalelerin değeri ise 66 milyar dolar olarak hesaplandı.

Dubai merkezli medya ve araştırma şirketi MEED tarafından hazırlanan rapora göre, Körfez’deki ihalelerde 2012’ye kıyasla yüzde 37’lik artış görüldü. Petrol sektörü yüzde 21 ile 9 milyar dolara, ulaşım sektörü ise yüzde 8 ile 3,5 milyar dolara ulaştı.

Şirket yetkilileri, 2012’nin başlarından bu yana yaklaşık 17 milyar dolarlık projenin raftan indirildiğini ve hayata geçirildiğini belirtti. Dubai’nin ev sahipliği yapacağı Expo 2020’nin de sektörün canlanmasına olumlu etki yapacağı vurgulandı.

Raporda ayrıca bu yıl verilmesi beklenen projelerin değerinin yüzde 10 artarak 50 milyar dolara ulaşmasının beklendiği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar