Babacan'dan OECD toplantısında sürdürülebilir büyüme vurgusu

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Bakanlar Konseyi toplantısı Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye'yi temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Ekonomik Görünüm' başlıklı panelde...

Google Haberlere Abone ol
Babacan'dan OECD toplantısında sürdürülebilir büyüme vurgusu

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Bakanlar Konseyi toplantısı Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye'yi temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Ekonomik Görünüm' başlıklı panelde konuştu. Babacan, 2007 ve 2008'de yaşanan ekonomik zorlukların geride kaldığını belirterek; ekonominin ilerlediğini, büyüme umutlarının olduğunu söyledi. Babacan, büyümenin finansman bakımından ve sosyal olarak sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı.

Ali Babacan, OECD rakamlarına göre bazı gelişmiş ülkelerin büyüme oranlarının daha az olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerde yaşanan ekonomik sıkıntıların endişe yarattığını kaydetti. Gelişmekte olan ülkelerdeki büyüme oranlarının gelişmiş ülkelerin önüne geçtiğine dikkat çeken Babacan, ekonomik dinamizmin devam ettiğinin altını çizdi.

Avrupa'da yaşanan krizin 90'larda Asya'da yaşanan krizle karşılaştırılan Ali Babacan, bugün borçcun daha az ve biriken kaynakların daha önemli olduğunu vurguladı. Ali Babacan, krizden çıkmak için yapısal reformlara konsantre olmak gerektiğini de belirterek durumdan faydalanarak reformların devreye sokulabileceğini söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise Japon ekonomisinin rönesansı yaşadığını vurgulayarak Avrupalı yatırımcıları Japonya'ya davet etti. Japonya başbakanı, 2020 Olimpiyat Oyunları'na Tokyo'nun ev sahipliğini yapacağını hatırlatarak, şantiye alanına dönen şehrin Jepon ekonomisine büyük ivme kazandırdığını kaydetti.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria de her kesimi kapsayıcı büyümenin gerçekleştirilmesi için OECD Forum 2014'te dış etkilere karşı dirençli ekonomilerin gelişmesi, analitik uzmanlık alanlarının oluşturulmasına ağırlık vereceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar