'b-fit' Arap kadınlarını forma sokacak

Sosyal şirket kimliğiyle kadın girişimciliğinin başarılı örneği, spor ve yaşam merkezi b-fit’in kurucusu Bedriye Hülya, İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) üyesi iş kadınları ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
'b-fit' Arap kadınlarını forma sokacak

Sosyal şirket kimliğiyle kadın girişimciliğinin başarılı örneği, spor ve yaşam merkezi b-fit’in kurucusu Bedriye Hülya, İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) üyesi iş kadınları ile buluştu. Türkiye’de kadın girişimciliğinin problemleri ve fırsatlarının değerlendirildiği "1 Kadın, 1 Marka" toplantısında konuşan Hülya, yurtiçinde 240 noktada hizmet veren b-fit’in, Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden Ortadoğu’ya açılacağını söyledi.

Türkiye’nin kadınlara özel en yaygın spor ve yaşam merkezi b-fit’in kurucusu ve ortağı Hülya, İGİD Kadın Girişim Kulübü’nün misafiri oldu. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadın girişim oranının yüzde 6’larda kaldığına dikkat çekerek, kadınları iş hayatında daha etkin olmaya çağırdı. Türkiye’deki kadın girişimciliğinin genel durumunu değerlendiren Bedriye Hülya, sadece kadınlara özel spor ve yaşam alanı konseptiyle yola çıkan b-fit’in, 2014 yıl sonuna kadar 60 şube daha açarak franchise sayısını 300'e çıkarmayı planladığını açıkladı. Sadece kadın girişimcilere franchise verdiklerini, kadınların iş hayatında başarılı olmasının erkek girişimcilere oranla daha yüksek olduğunu söyledi. Kadınların yaşam kalitesini arttırmak ilkesiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Hülya, şöyle konuştu: “İş hayatında başarı hedefleyen iş kadınları için önemli bir model olarak, kadınların ekonomik hayattaki gücünü arttırmayı hedefledik ve sosyal girişim şirketi olduk. b-fit kâr amacı gütmeyen, sadece kadınların ortak olduğu ve sadece kadınların işletebildiği bir yapıya sahip. Gelirini yine kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki rollerini güçlendirici çalışmalara kanalize ediyoruz. Kadınlar iş kurmak isterse başta yakınları olmak üzere engel olmak isteyen çok oluyor ancak çağdaş ve refah toplum olmak için kadınların iş hayatında daha etkin rol üstlenmeleri gerekiyor.”

İGİD Yönetim Kurulu üyeleri Nuray Tan ve Ömür Varlık da Bedriye Hülya’yı kadın üyeleriyle buluşturarak iş hayatında kadınların zayıf kaldığı İzmir’de kadın girişimciliğine tekrar dikkat çekmek istediklerini anlattı. İGİD’in kadın üye sayısını arttırmak amacıyla üyelik şartlarında pozitif ayrımcılık yaptığına değinen Tan ve Varlık, hedeflerini sadece iş değil, marka sahibi kadınların sayısında sıçrama olarak açıkladı. CİHAN

Yorumlar