Azimut'un yönettiği Global Sukuk Fonu için yeni dönem

İSTANBUL (AA) - Azimut ve Maybank, Azimut tarafından yönetilen Global Sukuk Fonu'nun Asya kıtasında dağıtımına yönelik iş birliğine gitti. Azimut açıklamasına...

Google Haberlere Abone ol
Azimut'un yönettiği Global Sukuk Fonu için yeni dönem

İSTANBUL (AA) - Azimut ve Maybank, Azimut tarafından yönetilen Global Sukuk Fonu'nun Asya kıtasında dağıtımına yönelik iş birliğine gitti.

Azimut açıklamasına göre, Azimut Group ile Malezya'nın en büyük bankası Maybank, Azimut'un yönettiği Global Sukuk Fonu'nun Asya kıtasında dağıtımı konusunda iş birliği anlaşması imzaladı. İki grubun stratejik iş birliğini pekiştirmek amacıyla fonun ismi "Azimut MAMG Global Sukuk Fonu" olarak değiştirilecek.

Söz konusu iş birliği sayesinde İstanbul, Singapur ve Lüksemburg'da yerleşik ekiplerden teşkil edilecek ortak bir yatırım komitesi oluşturulacak. Yaratılacak sinerji sayesinde Malezya ve Singapur'da da fonun dağıtım ve pazarlama faaliyetlerinin derinleştirilmesi sağlanacak.

Açıklamaya göre, son yıllarda düşük petrol fiyatları ve global ölçekte faiz artırım endişelerine rağmen dünya genelinde sukuk ürünlerinin pazarı hızla büyüyerek yaklaşık 100 milyar doları aştı. Sadece Müslüman ülkelerde değil dünya genelinde ABD'den Hong Kong'a, İngiltere'den Güney Afrika'ya kadar sukuk ürünlerine olan talep artmış ve sukuk fonlarında Müslüman olmayan yatırımcıların oranı yüzde 40'a ulaşmış durumda.

Kasım 2013'te ihracı gerçekleştirilen Azimut Global Sukuk Fonu, 130 milyon doları aşan varlık büyüklüğü ile dünyanın en büyük UCITS uyumlu yatırım fonu konumunda bulunuyor. Katar'dan Kuveyt'e, Suudi Arabistan'dan Malezya'ya kadar değişik Müslüman ülkelerindeki İslam alimlerinden oluşan danışma kurulu, fonun İslami kurallara uygun yatırımlarını onaylıyor.


-"Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Azimut Portföy Ülke Müdürü Giorgio Medda, Türkiye'nin taşıdığı yüksek potansiyeli bildiklerini belirterek, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

İstanbul Finans Merkezi projesine yürekten inandıklarını dile getiren Medda, yönetmekte oldukları ürünlerin uluslararası yatırımcılara ulaşması konusunda çabalarını artıracaklarını ve Türkiye'ye sermaye girişlerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar da Azimut'un yaklaşık 3 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşan Türkiye'deki entegre portföy yönetimi platformu ile hem yerli yatırımcılara sürdürülebilir reel getiriler sağlayan servis vermeyi hedeflediklerini hem de uluslararası yatırımcıların Türkiye'den yönetilen katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapabilme potansiyelini değerlendirdiklerini ifade etti.

Yorumlar