Azerbaycan'daki Türk işadamları, yeni dönem başkanlarını seçti

Azerbaycan'daki Türk sanayici ve iş adamlarının ortak adresi olan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAB) 20'inci dönem genel kurulu ve başkanlık seçimi yapıldı. Daha önce iki dönem başkanlık yapan Yavuz Keleş başkan seçildi.Bakü...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'daki Türk işadamları, yeni dönem başkanlarını seçti

Azerbaycan'daki Türk sanayici ve iş adamlarının ortak adresi olan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAB) 20'inci dönem genel kurulu ve başkanlık seçimi yapıldı. Daha önce iki dönem başkanlık yapan Yavuz Keleş başkan seçildi.

Bakü Hilton Otel'de yapılan genel kurula, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Sadettin Topukcu, Azerbaycan parlamentosundan milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve TÜSİAB üyeleri katıldı. Kurul, üye yeter sayısının belirlenmesi, Soma maden şehitlerine saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı.

Divan kurulu teşekkülü sonrası söz alan 19'uncu dönem Başkanı Murat Bakır, Azerbaycan'da faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin 500 yabancı şirketten bininin Türkiye sermayeli olduğunu söyledi. Söz konusu bin şirketin aktif olan 500 şirketinden 300'ünün TÜSİAB üyesi olduğunu belirten Bakır, yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar dileyerek ''İnanıyorum ki 20.'sini seçeceğimiz yönetim kurulu daha etkili ve faydalı olmaya, aldığı bayrağı daha ileri götürmeye kararlı ve bunu yapacak güçte olacaktır.'' dedi.

Kürsüye gelen KKTC Bakü Büyükelçisi Topukcu da TÜSİAB'ın geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ifade ederek Azerbaycan ile KKTC arasında kurulan ticaret köprüsüne katkılarından dolayı üyelere teşekkür etti.

Seçimden sonra basına açıklama yapan TÜSİAB Başkanı Yavuz Keleş, yönetim kurulu olarak Azerbaycan ve Türkiye'nin hizmetkarlığına talip olduklarını söyledi. Keleş, ''Gayemiz burada çok halis. Biz Türk dünyasının sevdalılarıyız. Azerbaycan'ın sevdalılarıyız. Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın hak ettiği yeri yürekten alkışlıyoruz.'' dedi.

Önceki başkan Murat Bakır da yeni seçilen başkan ve ekip arkadaşlarına başarılar diledi. Bakır, ''Arkadaşlarımız bu işi en iyi şekilde yapıp TUSİAB'ı bir adım daha ileriye götürecektir. Bu da her iki ülke ekonomisinin faydasına olacaktır.'' diye konuştu.

Azerbaycan'da 1994 yılından itibaren faaliyet gösteren TÜSİAB, 50 binden fazla işçi istihdamıyla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. CİHAN

Yorumlar