Azerbaycan'da enflasyon tarihin en düşük seviyesinde

Azerbaycan'da enflasyonun ülke tarihinin en düşük seviyesinde olduğu bildirildi. Yılın ilk çeyreğinde ülke ekonomisi ile ilgili basına değerlendirmede bulunan Merkez Bankası Başkanı Elman Rüstemov, ülkede enflasyonun yüzde 2 ile tarihinin...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da enflasyon tarihin en düşük seviyesinde

Azerbaycan'da enflasyonun ülke tarihinin en düşük seviyesinde olduğu bildirildi. Yılın ilk çeyreğinde ülke ekonomisi ile ilgili basına değerlendirmede bulunan Merkez Bankası Başkanı Elman Rüstemov, ülkede enflasyonun yüzde 2 ile tarihinin en düşük seviyesinde olduğunu söyledi.

Ülkede düşük enflasyonla eş zamanlı olarak faiz oranlarının da aşağı çekilmesi adına çalışma başlattıklarını belirten Rüstemov söz konusu oranın hem vatandaşların alım gücü hem de iş adamlarının önünü açacak seviyede olması gerektiğini vurguladı. Başkan Rüstemov özellikle ev almak amacıyla alınan kredilerde faiz oranının düşürülmesini planladıklarını belirterek, konuya ilişkin hazırlanan taslağın hükümete verildiğini ifade etti. Ayrıca gençlerin ev kredilerinden daha uygun şartlarda faydalanmalarını sağlamak amacıyla Gençler ve Spor Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar