Aydınlı işadamlarına Macaristan'da vize kolaylığı

Aydınlı işadamlarına, Aydın Ticaret Odası (AYTO)’ndan alacakları referans mektubuyla Macaristan’a en az iki yıl süreli ve dört yıla kadar verilebilecek çok girişli Shengen vizesi kolaylığı sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Aydınlı işadamlarına Macaristan'da vize kolaylığı

Aydınlı işadamlarına, Aydın Ticaret Odası (AYTO)’ndan alacakları referans mektubuyla Macaristan’a en az iki yıl süreli ve dört yıla kadar verilebilecek çok girişli Shengen vizesi kolaylığı sağlandı. Türkiye’de 18 ili kapsayan protokolde Aydın da yer aldı.

Macaristan Büyükelçisi Dr. János Hóvári, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde düzenlenen protokol törenine, AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de katıldı. TOBB’a bağlı 18 il oda ve borsanın başkanlarının katıldığı Macaristan’a vize kolaylığı protokolü, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda imzalandı. Burada bir açıklama yapan Ülken, “İmzalanan protokolle üyelerimize, odamızdan alacakları referans mektubuyla en az iki yıl süreli ve dört yıla kadar verilebilecek çok girişli Shengen vizesi kolaylığı sağlandı. Ülkemiz genelinde sadece 18 ili kapsayan protokol sayesinde Aydınlı işadamlarına Avrupa pazarında rekabet ve ticaretinde kolaylık sağlanması için önemli bir adım atılmış oldu.” dedi. CİHAN

Yorumlar