Ayda 600 bin kişinin internetten en uygun yemeği bulmasına yardımcı oluyor

Geçtiğimiz yıl kurulan MenuBurada.com online yemek sipariş sitesi, büyümeye devam ediyor. Aylık 600 binden fazla tekil ziyaretçiyi sayfasına çekmeyi başaran site, ziyaretçi sayısını sürekli arttırıyor. Kasım 2013'ten bu yana TOBB Ekonomi...

Google Haberlere Abone ol
Ayda 600 bin kişinin internetten en uygun yemeği bulmasına yardımcı oluyor

Geçtiğimiz yıl kurulan MenuBurada.com online yemek sipariş sitesi, büyümeye devam ediyor. Aylık 600 binden fazla tekil ziyaretçiyi sayfasına çekmeyi başaran site, ziyaretçi sayısını sürekli arttırıyor. Kasım 2013'ten bu yana TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi GARAJ Girişimci Merkezi'nde geliştirilen MenuBurada, paket ve dışarıda yemek için çevredeki restoranları menü bilgileriyle keşfetmeyi sağlayan bir site. Restoranlar, menü ve bilgilerini tamamen ücretsiz ve komisyonsuz olarak yayınlayıp güncelleyeme yapabiliyor.

Sitenin rakiplerinden en bariz farkını, restoranlar için geliştirilen yönetim aracı oluşturuyor. Restoranlar bu araçla menüyü güncellediklerinde sadece kendi web sitelerinde değil; aynı zamanda MenuBurada’da ve Facebook’ta da içerik güncellenmesi yapılıyor. Site, sadece online yemek siparişi alabilen restoranları değil; aynı zamanda telefonla sipariş alan restoranları da kapsayan içeriğe sahip. Şimdiye kadar 6 binden fazla restoranın bilgisini sunmaya başladı. Site, restoranlardan komisyon hizmeti de almıyor.

Site hakkında bilgi veren Umut Akyol, yıl sonuna kadar 30 bin restoranın bilgisini sunmayı hedeflediklerini söyledi. Girişimin restoranlara sunduğu ücretsiz araçları daha da genişleteceğini kaydeden Akyol, daha fazla restorana ulaşabilmenin yanında kullanıcıya da daha fazla bilgi sunabilmek gibi önemli bir fırsatı bulundurduklarını kaydetti. Online yemek sipariş sitesinden yemek yemek isteyen kişinin sözleşme imzaladığı sınırlı sayıda lahmacuncu, sınırlı sayıda kebapçıdan yemek yediğini anlatan Akyol, şunları söyledi:

"İllaki sözleşme imzalayan yemekçilerden mi almalı, yoksa bütün seçenekleri mi görmeli, bütün seçeneklerini değerlendirilmeli. İşte sitemizin başarısı burada yatıyor. Bu seçeneklerle gittiğimizde ne oluyor. Karşı tarafta 100 kebapçı varken bu tarafta 1.000’den fazla kebapçı olabilir. Karşı tarafta, fiyatı yüksek olabilir. Ama bu tarafta daha ucuz ve kaliteli bir seçenek olabilir. Komisyon ödemediği zaman restoran sitemizi kullanabiliyor ve ürünlerini satabiliyor."

CİHAN

Yorumlar