Ayakkabıcı da çek kanunundan dertli: Suiistimaller arttı

Baydan Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baydan, ödenmeyen çeklerden dert yandı; “Yeni çek kanunu ile hapsin kalkması ve hacizlere sınır getirilmesi suiistimalleri artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Ayakkabıcı da çek kanunundan dertli: Suiistimaller arttı

Baydan Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baydan, ödenmeyen çeklerden dert yandı; “Yeni çek kanunu ile hapsin kalkması ve hacizlere sınır getirilmesi suiistimalleri artırdı.” dedi.

Türkiye’de bayilik algısının yanlış olduğunu da vurgulayan Ramazan Baydan, “Türkiye’de bayiler, ‘firma verecek, biz yiyeceğiz’anlayışında.” ifadesini kullandı.

Baydan, bu aralar ihracata değil, iç satışlara önem vermelerinin nedenini ise “Türkiye’de ayakkabı tüketimi Avrupa ülkelerine göre çok geride. Avrupa’da her birey 10 çift ayakkabı alıyor, bizde bu rakam 2 çift.” diye açıkladı.

Dogati marka ayakkabılarını bölge ülkelere ihraç ettiklerini belirten Baydan, Avrupa satışlarını Çin’e kaptırdıklarını aktardı. Avrupa’da yeniden etkin olacaklarını dile getiren Baydan Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı, şunları kaydetti:

“2005’e dek İtalya, Ukrayna ve Rusya’da tüm fuarlara katılıyorduk. Bilhassa Romanya ve eski Yugoslavya ülkeleri olmak sureti ile Avrupa’nın pek çok ülkesine ihracat yapıyorduk. Ama 2005’ten itibaren Çin istilası Avrupa’yı sardı. Çin’in istihdam maliyetlerini indirmesi ile biz Avrupa’dan çekildik. Yeni hedefimiz bölge ülkeleri oldu. Mısır, İran, Suriye, Irak, Cezayir ve Libya’da bir numara olduk.”


Avrupa’da eğilimin şu an Türkiye lehine olduğunu anlatan Baydan, şöyle devam etti:

“Çin’in de istihdam maliyeti artmaya başladı. Maliyet olarak aramızda 3 dolar marj var. Bulunduğumuz yer, konum faktörü lehimize. Çin’e verilen siparişlerin hemen gelmesi imkânsız. Bizim Avrupa’nın siparişlerini daha çabuk karşılama imkanımız var. Bu yanımızla yeniden Avrupa’da Çin’e kaptırdığımız üstünlüğü ele geçireceğiz. 2011’de Avrupa’ya ihracatımız 4 milyon doları aştı. Bu miktarı daha da yukarı çekeceğiz. ”
CİHAN

Yorumlar