Avrupalı şirketler daha kolay yabancı yönetici getirebilecek

Almanya'da kalifiye eleman sıkıntısını çözmek için yurt dışından yabancı kalifiye elemanlar getirilmesi için çalışmalar tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı şirketler daha kolay yabancı yönetici getirebilecek

Almanya'da kalifiye eleman sıkıntısını çözmek için yurt dışından yabancı kalifiye elemanlar getirilmesi için çalışmalar tamamlandı. Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Hür Demokrat Partili (FDP) AP milletvekili Nadja Hirsch, Avrupa'lı şirketlerin bundan sonra Avrupa Birliği (AB) dışından daha kolay uzman ve yönetici eleman getirebileceklerini söyledi. Hirsch, AP'nin şirketler içi personel gönderme işlemleri hakkında yapılan konsey düzenlemesini kabul ettiğini duyurdu.

AP'de İstihdam Komisyonu'nun başkan yardımcısı olan Hirsch, AB'nin bu şekilde ortak bir göç politikası kararı almaya cesaret ettiğini ifade etti. Avrupa'nın bu şekilde dünyada cazip ve rekabete dayanıklı hale geleceğini savunan liberal siyasi, bu kararın alınmasında geç bile kalındığını söyledi. Şimdiye kadar Avrupa dışında bir şirketi olan Avrupalı şirketlerin, Birlik dışından kendi çalışanlarını bile AB içine gönderme konusunda sorun yaşadığına parmak basan Hirsch, alınan kararla AB dışından gönderilen şirket elemanlarının AB içindeki çalışanlarla eşit olacağını kaydetti ve sosyal demokrat SPD ile Yeşilleri bu uygulamayı sabote etmekle suçladı.

Hirsch ayrıca, Birlik dışındaki ülkelerden gelen işçilerin maaşlarının düşürülmesinin ve sosyal dolandırıcılığa maruz kalmalarının da önleneceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar