"Avrupa'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye bin avro göndermesi" önerisi

- DTİK Başkanı Olpak: - "(DTİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Şahin'in Avrupa'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye bin avro göndererek Türk bankalarında hesap açması önerisi) Söz konusu öneri DEİK ve DTİK'in kurumsal görüşü olmayıp sayın Şahin'in kişisel düşüncesidir. Kurumsal görüş gibi yansıtılan bu gelişmeyle ilgili gereken yapılacaktır."

Google Haberlere Abone ol
"Avrupa'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye bin avro göndermesi" önerisi

İSTANBUL (AA) - Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Başkanı Nail Olpak, DTİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Suat Şahin'in Avrupa'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye bin avro göndererek Türk bankalarında hesap açması önerisine ilişkin, "Söz konusu öneri DEİK ve DTİK'in kurumsal görüşü olmayıp sayın Şahin'in kişisel düşüncesidir. Kurumsal görüş gibi yansıtılan bu gelişmeyle ilgili gereken yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Olpak, Suat Şahin'in önerisiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki dalgalanma sonucu kişisel düşüncelerle bazı kampanyalar önerildiğini ifade etti.

Olpak, şunları kaydetti:

"Böyle bir öneri de DTİK Avrupa Bölge Komite Başkanımız Suat Şahin tarafından şahsi Facebook ve WhatsApp grubunda yapılmıştır. Söz konusu öneri, DEİK ve DTİK'in kurumsal görüşü olmayıp sayın Şahin'in kişisel düşüncesidir. DEİK-DTİK çatısı altında gerekli istişareler yapılmadan kurumsal görüş gibi yansıtılan bu gelişmeyle ilgili gereken yapılacaktır."

Yorumlar