Avrupa Komsiyonu'ndan Bulgar bankalarına 1,7 milyar Euro kredi

Bulgaristan'da geçtiğimiz hafta büyük bankalardan biri hakkında başlatılan karalama kampanyasının ardından hükümetin yardım talebini Avrupa Komisyonu kabul etti.Bulgaristan'ın bankacılık sistemine 1,7 milyar Euro'luk likidite akışına onay...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Komsiyonu'ndan Bulgar bankalarına 1,7 milyar Euro kredi

Bulgaristan'da geçtiğimiz hafta büyük bankalardan biri hakkında başlatılan karalama kampanyasının ardından hükümetin yardım talebini Avrupa Komisyonu kabul etti.

Bulgaristan'ın bankacılık sistemine 1,7 milyar Euro'luk likidite akışına onay veren Avrupa Komisyonu, bu desteğin bankaların istikrarını korumak adına kullanılacağını belirtti.

Bu arada bankalara yönelik asılsız haberlerle insanlar yaydıkları iddia edilen çete üyeleri Sofya ve Ruse'de yakalandı. Devlet Güvenliği Ulusal Servisi (DANS), bir yatırım ajansı için ağı çökerterek mesajların gönderildiği bilgisayar sistemlerini ele geçirdiğini duyurdu.

Haberlere inanan birçok kişi bankaların önünde kuyruk oluşturarak mevduatlarını çekmişti. Bugün bahse konu banka önündeki kuyrukların ise azaldığı görüldü.

CİHAN

Yorumlar