Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Çevre bilincinin toplumun her kesiminde artırılması gerekiyor" - "Dünyamızı aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza kötü bir miras bırakıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplumun her kesiminde çevre bilincinin artırılması gerektiğini belirterek, "Dünyamızı aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza kötü bir miras bırakıyoruz." dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB konferans salonunda düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı'nda yaptığı konuşmada, çevre dostu sanayileşmenin önemine değindi.

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için farkındalığın artması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Dünyamızı aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza kötü bir miras bırakıyoruz. Dünya bunun farkına vardı şimdi. Dünya gündeminin ana odağı çevre oldu." ifadelerini kullandı.

Dünyanın yaşanabilir halde tutulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Şirketler Ar-Ge'ye daha fazla önem vermedir. Ülke olarak kişi başına düşen gelirimizi 25 bin dolarlara getirmek istiyoruz. Zenginleşebilmenin yolu inovasyondan ve teknolojiden geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, program kapsamında Ürün/Hizmet, Yönetim ve Süreç olmak üzere üç kategoride dereceye giren 8 firmanın Türkiye'yi Avrupa’da temsil edeceğini belirterek, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı.

"Süreç" kategorisinde Vestel'e, "ürün/ hizmet" kategorisinde Recydia'ya, "yönetim" kategorisinde de İETT'ye birincilik ödül verildi.


Yorumlar