Avrasya Ekonomik Birliği’nin gündeminde ortak para yok

Rusya, Belarus ve Kazakistan arasında Astana’da imzalanan Avrasya Birlik Anlaşması’nın ardından yapılan açıklamada Troyka’nın para birliğinin gündemde olmadığı kaydedildi.Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısı Bakutjan Sagintayev zirve...

Google Haberlere Abone ol
Avrasya Ekonomik Birliği’nin gündeminde ortak para yok

Rusya, Belarus ve Kazakistan arasında Astana’da imzalanan Avrasya Birlik Anlaşması’nın ardından yapılan açıklamada Troyka’nın para birliğinin gündemde olmadığı kaydedildi.

Kazakistan Başbakan Birinci Yardımcısı Bakutjan Sagintayev zirve ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz para birliği konusunda devlet başkanları ya da diğer düzeylerde müzakerelerde bulunmadık.” dedi.

Kazakistan, Belarus ve Rusya’nın oluşturduğu Troyka’nın çabalarını birleştirerek muhtemel krizlerin üstesinden gelebileceğine değinen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, “Bugün 21. Yüzyılın yeni jeo-ekonomik gerçeği burada doğdu. Bunu oluşturmak için çok sıkı çalıştık. Şimdi geliştirmek ve kurmak için yeni aşamalar var. Bizim kendimize ve dünyaya entegrasyonunun yaşayabilir ve uygun bir yapı olduğunu ispatlamamız gerekiyor. Entegrasyon tek başına ideal yaşamın garantisi değil. Her bir ülke sıkı çalışmaya devam etmek zorunda…” ifadelerini kullandı.

Yeni meydan okumalar ve görevlerin ortaya çıktığını, ekonomik büyümelerin yavaşladığını kaydeden Nazarbayev, birlikte sorunların üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar