Avea, ‘Makinelerarası İletişim’ çözümlerini yaygınlaştırıyor

Mobil iletişim operatörü Avea, iş hayatını kolaylaştıran Makinelerarası iletişim (M2M) çözümleri ile iş dünyasına çözümler sunmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Avea, ‘Makinelerarası İletişim’ çözümlerini yaygınlaştırıyor

Mobil iletişim operatörü Avea, iş hayatını kolaylaştıran Makinelerarası iletişim (M2M) çözümleri ile iş dünyasına çözümler sunmaya devam ediyor. Avea bu alandaki 2 önemli projesini, Bursa merkezli Erikli-Nestle Su ve MAY Tohum ile gerçekleştirdi.

Çelik Palas Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Erikli-Nestle Su Bilgi İşlem Direktörü Nihal Topaloğlu ve May Tohum Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Çiftçiler katıldı.

Sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, hayatı kolaylaştıran, tasarruf sağlayan önemli çözümler sunduklarını dile getirdi. Taşman, şu bilgileri verdi: “Öncelikle çok önemli tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Mesela müşterinize su bırakacaksınız trafiğe bakarak o anki en uygun rotayı size veriyor. Böylece zamandan ve yakıttan tasarruf sağlıyorsunuz. Filoların takip edilmesi, satış gücünün takip edilmesi, bunların organizasyonu en önemli avantajlarından biri. Ayrıca nüfusumuz yaşlanıyor, yaşlıların sağlık kontrolleri var. Tansiyon, şeker vs artık bunların uzaktan yapılabilmesi, bunlara uzaktan erişebilmek gibi faydalar sağlıyor. Ayrıca denetim noktaları, her segmentte bunların otomatik olarak uzaktan denetlenmesi imkanı var.”

Erikli-Nestle Su Bilgi İşlem Direktörü Nihal Topaloğlu ise 2009 yılından itibaren 500 adet ses ve data hattı ile başlayan Avea ile işbirliğinin bugün 2 bin 700 data hattı ve 780 ses hattı ile devam ettiğini dile getirdi. Topaloğlu, “Çok büyük bir dağıtım ağımız olduğu için büyük bir filoyu, filo takip sistemimizle takip ediyoruz. Bu yaklaşık 530 araçlık bir filo. İzlenmek hoş olmasa da iş verimliliği ve tasarrufu artırıcı faydalarını görüyoruz.” diye konuştu.

May Tohum Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Çiftçiler de işbirliği ile tedarik, pazarlama ve teknik destek operasyonlarının izlenebilirliğini sağladıklarını kaydetti. İç kurumsal yapıya uygun bir organizasyonu sürdürülebilir hale getirmek için işbirliği yoluna gittiklerini ifade eden Çiftçiler, Avea’nın firmamıza verdiği destek ve özel yazılımla gerçekleşen bu uygulama ile hem ürün tedarik hem de satış pazarlama organizasyonunu biz çok daha verimli şekilde şuanda yönetebiliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar