Avea CEO'su: 2013'te sektör, son 5 yılın en hızlı büyümesini gerçekleştirdi

Avea CEO'su Erkan Akdemir, 2013 yılına girerken bir takım tereddütler, endişeleri olduğunu fakat, geride bıraktığımız yılın sektör açısından son 4- 5 yılın en hızlı büyümesinin yaşandığı yıl olduğunu vurgulayarak,"Avea açısından bakarsak, bizim diğer ope.

Google Haberlere Abone ol
Avea CEO'su: 2013'te sektör, son 5 yılın en hızlı büyümesini gerçekleştirdi

Avea CEO'su Erkan Akdemir, 2013 yılına girerken bir takım tereddütler, endişeleri olduğunu fakat, geride bıraktığımız yılın sektör açısından son 4- 5 yılın en hızlı büyümesinin yaşandığı yıl olduğunu vurgulayarak,"Avea açısından bakarsak, bizim diğer operatörlere göre daha hızlı büyüdüğümüzü görüyoruz. 2014 yılında da benzer bir ivme bekliyorum. Ben açıkçası çok pozitifim.” diye konuştu.

Erkan Akdemir, Cihan Haber Ajansı muhabiri’ne açıklamalarda bulundu. Bir süre önce lansmanı yapılan İntouch 3 isimli akıllı telefonun büyük ilgi gördüğünü belirten Akdemir, şunları dile getirdi: “Operatör markalı telefonlar pazarına yaklaşık 1,5 sene önce girdik. Aynı markanın üçüncü serisini ürettik. Hem özellik anlamında hem adetsel anlamda daha üst bir noktaya getirmeyi amaçlıyoruz. Daha öne 100 binin üzerinde yakaladığımız satış rakamı var Avea İntocuh 1 ve 2 ile birlikte. İntouch 3 ile birlikte şuanda operatör markalı telefonlarda verdiğimiz en üst kalite en üst düzey telefonu tüketici ile buluşturuyoruz. Hem ekran kalitesi hem de diğer özellikleri bakımından uygun fiyatla tüketiciyle buluşturmak istediğimiz bir ürün.”

“İLK DEFA MOBİL İNTERNET KULLANAN TÜKETİCİ SAYISI ARTIYOR”

Akıllı telefon piyasasının çok hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Akdemir, şöyle devam etti: “Büyüyen pazar içinde ilk defa mobil internet kullanan tüketici sayısı bu tür telefonlarda artıyor. Bizim daha önceki telefonlarla mobil internetle buluşanların oranı yüzde 75 gibi çok yüksek bir oran. Çok farklı alanlarda farklı yerlerde yatırım yapmaya devam ediyoruz. İnovasyon yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız 2014'te de devam edecek. Bizim kapsamamız hemen hemen tamamlandı Türkiye'de. 3G'de yatırımlar devam ediyor. Diğer operatörlerde olduğu gibi 3G kapsaması ve mobil internetin alt yapısının oluşturulması noktasında hızlı bir yatırım var.”

“ABONE SAYIMIZ ÇOK HIZLI BÜYÜYOR”

Avea’nın abone sayısının çok hızlı büyüdüğünü vurgulayan Akdemir, şöyle devam etti: “Geçen yıl 1 milyonun üzerinde abone kaydettik. Bir önceki seneye göre yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme vardı. Özellikle son dönemde artan bir abone kazanımı var. 2014 yılı umarım benzer şekilde iyi geçer.”
Sektörün geleceğini de değerlendiren Acea CEO’su, “Sektörün geleceğini çok iyi görüyorum. Aslında 2013 yılına girerken de bir takım tereddütler, endişeler vardı. 2013 yılı son dört beş yılın en hızlı büyümesinin yaşandığı yıl oldu sektör açısından. Avea açısından bakarsak, bizim diğer operatörlere göre daha hızlı büyüdüğümüzü görüyoruz. 2014 yılında da benzer bir ivme bekliyorum. Ben açıkçası çok pozitifim.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar