Atlas Halı'dan yüzde 350'lik büyüme

Naksan Holding markalarından Atlas Halı, geliştirdiği nano halı sayesinde yüzde 350 büyüme gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Atlas Halı'dan yüzde 350'lik büyüme

Naksan Holding markalarından Atlas Halı, geliştirdiği nano halı sayesinde yüzde 350 büyüme gösterdi. Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, büyümeden dolayı üretim kapasitelerini artırdıklarını, tüketicilerin halıya çabuk ulaşması için ciddi yatırımlar yaptıklarını açıkladı.

İstanbul Wow Otel’de 'Nice İlklere Birlik İçinde' sloganıyla düzenlenen gecede konuşan Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, şirketin nano halıyı pazara sunmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen rekor büyüme oranına ulaştığını söyledi. Karşılaştıkları ilgiden memnun olduklarını anlatan Bebitoğlu, "Yoğun bir ilgi oldu. Şirketimiz yüzde 350 büyüdü bayi sayısı ile birlikte. Dolayısıyla üretim kapasitesini de artırmak gerekti. Tüketiciler nano halıya daha çabuk ulaşabilsinler diye ciddi yatırımlar yaptık. Dolayısıyla hem üretimimiz hem de tüketimimiz artmış oldu." diye konuştu.

Nano halının buluş olan özelliğinin kendi kendini temizlemesi olduğunun altını çizen Bebitoğlu, "Bunu ışık enerjisiyle yapıyor. Güneşin enerjisiyle veya evde yanan ampülün enerjisi ile yapıyor. Halı hiç leke ile karşılamasa bile yıllar boyu, ilk gün alındığı gibi kalıyor. Bu çok önemli bir özellik. Leke ile karşılaştığında da sıvı itici özelliğinden dolayı, özellikle sıvı kirlerde halı üzerinde kayıp gitmesi söz konusu. İçine işlese bile problem edecek bir şey yok. Uzun süre sabırla bekleyip, ışıkları açık tutmakta yada güneşli bir alana çıkarmakta fayda var. Bu da temizlik için yeterli oluyor. Zaman ve maddi kazanç sağlıyor." yorumunu yaptı.

Sektördeki taleplerin sarı renk üzerinde yoğunlaştığını belirten Bebitoğlu, "En çok satan modellerimiz beyaz zemin üstüne beyaz parlak desenler. Nano halı ile birlikte ihracatta önemli adımlar gerçekleşti. Özellikle Türki cumhuriyetlerde yoğun talep var. Azerbaycan'da Kazakistan'da Batıda da. Romanyadan hemen talep geldi. Bu ay da Avrupa satışına başladık. Avrupa başta olmak üzere çevredeki 9 ülkeye satışımız başladı. Nano halı satışları gayet iyi gidiyor." bilgisini verdi.

Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu da genç nesilde dolayı ilerleyen yıllara ümitle baktığını dile getirdi.

Program, müzik dinletisi ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar