Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

- Türkiye İMSAD: - "Son dönemlerde yaşanan diğer tüm saldırılardan farklı olarak, meydana geldiği yer dolayısıyla yalnızca Türk halkını değil, tüm dünya halklarını hedef almıştır" - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: - "Olumlu gelişmelerle Türkiye'nin önü açılırken, uluslararası terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Teröre teslim olmayacağız" - TMB Başkanı Yenigün: - "Teröre karşı tüm çevrelerin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye'nin en büyük gücüdür"

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneğinden (Türkiye İMSAD) yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının, meydana geldiği yer dolayısıyla sadece Türk halkına değil tüm dünya halklarına yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, saldırının yıllardır Türkiye'de yaşayan hain düşüncelerin ve ekilmeye çalışılan kötülük tohumlarının bir devamı olduğu ve Türk halkını derin üzüntüye boğduğu kaydedilerek, Türkiye İMSAD olarak saldırının lanetlendiği aktarıldı.

"Bu saldırı, son dönemlerde yaşanan diğer tüm saldırılardan farklı olarak, meydana geldiği yer dolayısıyla yalnızca Türk halkını değil, tüm dünya halklarını hedef almıştır. Sivilleri hedef alan bu saldırı hiçbir vicdan, inanç, düşünce sistemi ve ahlakla bağdaşmamaktadır. İnsanlığın geleceği, yalnızca bir milletin elinde değil, tüm dünyanın ortak sorunudur." ifadeleri kullanılan açıklamada, bu nedenle tüm hükümetlerin insanlıkla bağdaşmayan bu olaylara karşı ortak hareket etme sorumluluğunda olduğu bildirildi.

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Hiçbir tesellisi olmayan terör olaylarına sivil birlikler ve halk olarak ancak tek vücut olduğumuzda karşı koyabilir ve güçlenebiliriz. Ekonomik, siyasi ve sosyal refaha ve milletçe huzura kavuşmanın yegane temeli, sahip olduğumuz ortak değerlere sımsıkı sarılmaktan, barış ve kardeşlik üzerine kurulu ahlaki temellerimizi korumaktan geçmektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zarar vermeye çalışan ve halka korku salmayı amaçlayanlar asla başarılı olamayacak, tarihte her zaman yazdığı gibi kötüler ve kötülük sonunda kaybedecektir. Daha güzel bir dünya ve mutlu bir geleceğe olan inancımızı hiçbir kötülüğün yıkamayacağını belirtir, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm yurdumuza başsağlığı ve yararlılara acil şifalar dileriz."


- "Terörün beli er ya da geç kırılacak"


Saldırıyı kınayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, "Olumlu gelişmelerle Türkiye'nin önü açılırken, uluslararası terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Teröre teslim olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Uluslararası bir nitelik taşıyan terörün belinin er veya geç kırılacağını belirten Ağaoğlu, ekonomide pozitif beklentilerin önemli olduğuna dikkati çekti.

Ağaoğlu, terörün sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu kaydederek, daha önce Brüksel ve Paris'te yaşanan terörün artık küresel olarak karşılarında olduğunu bildirdi.

Son günlerde başta Rusya ve İsrail olmak üzere Türkiye'nin komşularıyla ilgili yaşanan gelişmeleri iş dünyası olarak olumlu karşıladıklarını aktaran Ağaoğlu, "Ekonomide olumlu havanın esmesinde pozitif beklentilerin doğrudan katkısı vardır. Bu nedenle ekonomide 2 artı 2 her zaman 4 etmez denir. Terörün bu havayı bozmasına izin vermeyelim." ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, zamanlama olarak saldırının arkasında hesaplı planların olduğunu düşündüğünü kaydederek, üzüntü ve acılarının çok büyük olduğunu, ancak ülke olarak en iyisini yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Ağaoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara ise şifa diledi.


- TMB: "Birlik olmalıyız"


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de saldırının kendilerini derin üzüntüye boğduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Saldırıda hayatını kaybeden yerli ve yabancı tüm insanlara rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. TMB olarak hain terör saldırılarını nefretle kınıyoruz. Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını sağlamak üzere tüm yetkili ve ilgililerin birlik ve beraberlik içerisinde üzerilerine düşen görevleri gecikmeden yerine getirmelerini bekliyoruz. Teröre karşı tüm çevrelerin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye'nin en büyük gücüdür."





Yorumlar