Atatürk Havalimanı dünyada ilk 10’da yer aldı

Atatürk Havalimanı, havacılık sektörünün Oscar’ı kabul edilen Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde 50 milyon yolcu ve üstü kategorisinde en iyi 10.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı dünyada ilk 10’da yer aldı

Atatürk Havalimanı, havacılık sektörünün Oscar’ı kabul edilen Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde 50 milyon yolcu ve üstü kategorisinde en iyi 10. havalimanı oldu.

Skytrax Ödülleri Barselona’da gerçekleştirilen 20. Passenger Terminal Expo fuarında açıklandı. Bu yıl 110 ülkeden 12,9 milyondan fazla yolcuyla gerçekleştirilen anket çalışmasıyla tüm dünyadan 410 havalimanı değerlendirmeye alındı. Yolcular, seyahat ettikleri havalimanlarını hizmet kalitesinden ürün çeşitliliğine, güvenlik, alışveriş olanakları ve bekleme sürelerine kadar 39 kriter üzerinden değerlendiriyor.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, yolcu değerlendirmelerine göre verilen Skytrax Ödülleri'nde kendi kategorisinde dünyanın en iyi 10 havalimanı arasında yer aldı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı'nın kısa sürede büyüyerek Avrupa’nın en büyük 5 havalimanı arasına girdiğini belirtti. Atatürk Havalimanı’nın yılda 50 milyondan fazla yolcuya hizmet veren, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birleştiren önemli bir bağlantı merkezi haline geldiğini söyleyen Ünlü, “Yolcularımıza hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz. Skytrax ödülleri yolcu değerlendirmelerine dayandığından bizim için ayrı bir önem taşıyor ve kendi kategorimizde dünyanın en iyi 10’u arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

2014 Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde '50 milyon yolcu ve üstü' kategorisinde yer alan ilk 10 havalimanı şöyle: Singapur Changi Havalimanı, Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Amsterdam Schiphol Havalimanı, Tokyo Uluslararası Havalimanı, Pekin Capital Uluslararası Havalimanı, Londra Heathrow Havalimanı, Frankfurt Havalimanı, Dubai Uluslararası Havalimanı, Denver Uluslararası Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı.
CİHAN

Yorumlar