ATAK ve ANKA Berlin’de görücüye çıktı

Berlin`de düzenlenen Uzay ve Havacılık Fuarı ILA'da bu yıl resmi partner ülke olan Türkiye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ürünlerini görücüye çıkardı. HÜRKUŞ Eğitim Uçağı`nın silahlı versiyonunun canlı mockup`ının TUSAŞ...

Google Haberlere Abone ol
ATAK ve ANKA Berlin’de görücüye çıktı

Berlin`de düzenlenen Uzay ve Havacılık Fuarı ILA'da bu yıl resmi partner ülke olan Türkiye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ürünlerini görücüye çıkardı.

HÜRKUŞ Eğitim Uçağı`nın silahlı versiyonunun canlı mockup`ının TUSAŞ standında, ANKA İnsansız Hava Aracı ile T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri`nin ise ILA Plaza`da statik olarak sergilendiği fuarda, sivil yolcu uçakları komponent tasarım ve üretim yeteneklerini de görücüye çıkartan TUSAŞ stantları yoğun ilgi gördü. TUSAŞ standını birçok askeri ve sivil yetkilinin yanışı ra Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Alman Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen de ziyaret etti.

ANKA, ILA MİLİTARY TECHNOLOGY SHOW DAİLY`DE KAPAK OLDU

HÜRKUŞ, ANKA ve T129 ATAK Helikopteri`nin büyük ilgi gördüğü fuarın ikinci gününde ILA Military Technology Show Daily`de ANKA kapak fotoğrafı oldu. Flight Daily News ise TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ile röportaj yaptı. Bu yıl partner ülke olan Türkiye, iki yılda bir düzenlenen fuara 2008`den beri katılıyor. Fuar, Alman Uzay ve Havacılık Sanayii Birliği (BDLI) ve Berlin Fuarcılık şirketi tarafından organize ediliyor. ILA'da ürünlerini sergileyen Türk firmalar arasında (TUSAŞ - TAI), Roketsan, Havelsan, THY ve TÜBİTAK da bulundu.

İŞ ORTAKLIĞINA HAZIRIZ MESAJI

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ’ın havacılık ve uzay alanında geldiği noktayı başta Avrupa havacılık endüstrisi ve potansiyel müşterileree tanıtmak için Avrupa’nın önde gelen üç fuarından biri olan ILA Berlin Air Show’a katıldıklarını söyledi. Dörtkaşlı, "Bir yandan kendi ürünlerimiz olan T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, Anka İnsansız Hava Aracı Sistemi ve Hürkuş Temel Eğitim Uçağı’nı sergilerken bir yandan da başta Airbus olmak üzere sivil havacılık endüstrisinin ana oyuncularına tasarımdan üretime kadar tüm süreçlerde TUSAŞ’ın güvenilir ve yüksek kaliteli bir iş ortağı olduğu mesajını vermek istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar