Aşurelikler CarrefourSA raflarında yerini aldı

İSTANBUL (AA) - Geleneksel aşurelik ürünler CarrefourSA raflarındaki yerini aldı. CarrefourSA açıklamasına göre, Aşure Günü'nün içinde bulunduğu Muharrem ayı...

Google Haberlere Abone ol
Aşurelikler CarrefourSA raflarında yerini aldı

İSTANBUL (AA) - Geleneksel aşurelik ürünler CarrefourSA raflarındaki yerini aldı.

CarrefourSA açıklamasına göre, Aşure Günü'nün içinde bulunduğu Muharrem ayı boyunca fındıktan fıstığa, buğdaydan nohuta, nardan üzüme geleneksel aşurelik ürünler CarrefourSA raflarında özel fiyatlarla yerlerini alırken, marketlerde "mis gibi aşure" ikramları yapılıyor.

Dileyenler hazır aşurelerden satın alabilirken, aşurenin anlamından tarifine kadar bilgilendirici içerikler müşterilere sunuluyor. #aşureninanlamı etiketiyle düzenlenen fotoğraf yarışmasında ise aşurenin birlik ve beraberliği vurgulayan özelliği ile toplum kültüründeki önemine işaret ediliyor.

"Aşure elden ele değil kalpten kalbe verilir" sloganı ile hazırlanan reklam filminde de aşurenin toplumsal sevgi saygı için önemi anlatılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, aşurenin paylaşma ve dayanışmanın vesilesi, farklılıkların ahenk içinde ortak bir tadı oluşturmasının en güzel örneği, birlikteliğin en güzel bir ifadesi olarak bilindiğini dile getirdi. Ergin, şunları kaydetti:

"Ülkece zor günlerden geçtiğimiz, birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde CarrefourSA olarak bizler de aşure ayını bu yıl özel bir şekilde kutlamayı planladık. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi. Aşure pişirip dağıtmak günümüzde halkımız tarafından güzel bir uygulama olarak sürdürülüyor. Bu da sevginin pekişmesine bir vesile oluyor. Bizler de ay boyunca marketlerimizde aşure ikramları yapacağız."

Yorumlar