Assan Gıdadan 6 milyon avroluk yatırım

-Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kibar: "Assan Gıda bu yıl 6 milyon avroluk bir yatırım yapacak. Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon avroluk yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla istihdamı da arttırmayı planlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Assan Gıdadan 6 milyon avroluk yatırım
 Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Grup şirketlerinden Assan Gıdanın bu yıl 6 milyon avroluk bir yatırım yapacağını belirtti.
Assan Gıda açıklamasına göre, şirketin Susurluk'taki fabrikasında düzenlenen törenle sezonun ilk domatesleri karşılandı.

Törene, Ali Kibar ve Kibar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Tamer Saka başta olmak üzere Holdingin diğer üst düzey yöneticileri ile çalışanlar ve çiftçiler de katıldı.

Kibar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin endüstriyel domates üretiminde 2,6 milyon ton ile dünyada 5. sırada yer aldığını, bu payın gelecek yıllarda daha da artmasının beklendiğini vurguladı.

Dünya talebinin yüzde 7'sini karşılayan Türkiye'nin, bu pazardaki en güçlü oyuncular arasında olduğuna dikkati çeken Kibar, bu sebeple gelecek yıllara yönelik stratejiler geliştirdiklerini dile getirdi.

Kibar, Assan Gıdanın bu yıl 6 milyon avroluk yatırım yapacağını kaydederek, "Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon avroluk yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla istihdamı da arttırmayı planlıyoruz." ifadelerini de kullandı.

Yorumlar