ASO kasım ayı meclis toplantısı

- Ekonomi Bakanı Zeybekci (1): - "Bakanlık bürokratlarıyla, Eximbank, Kredi Garanti Fonu, Hazine ve ilgili kurumlardan temsilciler bugün bir araya gelerek yeni bir düzenleme üzerinde çalışacak" - "Sağlanacak desteğin hem ihracatçı hem de diğer KOBİ'lerimizce çok kolay ulaşılır hale getirilmesi için çok etkin bir yöntem şu anda çalışılıyor. Çok kısa bir sürede, birkaç gün diyebileceğimiz bir sürede bu da hayata geçecektir" - "(Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın) Orada bir yangın merdiveni ihmali varsa, bu taammüden adam öldürmekten başka bir şey değildir"

Google Haberlere Abone ol
ASO kasım ayı meclis toplantısı

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlık bürokratlarıyla Eximbank, Kredi Garanti Fonu, Hazine ve ilgili kurumlardan temsilcilerin bugün bir araya gelerek yeni bir düzenleme üzerinde çalışacağını belirterek, "Sağlanacak desteğin hem ihracatçı hem de diğer KOBİ'lerimizce çok kolay ulaşılır hale getirilmesi için çok etkin bir yöntem şu anda çalışılıyor. Çok kısa bir sürede, birkaç gün diyebileceğimiz bir sürede bu da hayata geçecektir." dedi.

Zeybekci, Ankara Sanayi Odası (ASO) kasım ayı meclis toplantısına katıldı.

Konuşmasına Adana'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak başlayan Zeybekci, "Kaza mı, ihmal mi yoksa bir cinayet mi olduğu ayrıca araştırılması gereken olayda hayatını kaybeden çocuklara ve refakatçilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ders olsun, ders alalım, sorumlular cezalandırılsın, ama böyle şeylerin olmaması lazım. Orada bir yangın merdiveni ihmali varsa, bu taammüden adam öldürmekten başka bir şey değildir. Bu şekilde, bu gözle görülmesi lazım." diye konuştu.

Zeybekci, asgari ücret konusuna değinirken, "(Nihat Zeybekci, 1600 lira asgari ücretle kendisi geçinsin) diyorlar. Asgari ücret demek, asgari geçim demek değildir. Asgari ücret bir iş için Türkiye'nin ekonomik şartlarının vermek zorunda kaldığı en az taban ücret demektir, bir ailenin geçim rakamı değildir. Genel itibarıyla bunu bir hükümet üyesinin değil, reel ekonominin de serbest bir şekilde konuşabilmesi lazım. Dünya genelinde milli gelirine oranla asgari ücreti en yüksek ülke Türkiye ise sanayiyle veya büyümeyle ilgili bu dengeyi kurmamız, net şekilde tartışabilmemiz lazım. Karşı olmak, itiraz demek değil." ifadelerini kullandı.

Kredi Garanti Fonu'nun Türkiye için çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Yeni yapılan düzenlemeyle ki bugün onunla ilgili toplantı yapılacak. Eximbank, Kredi Garanti Fonu, Hazine ve ilgili kurumlar, bizim bakanlığımızdan arkadaşlarımızın da katılımıyla... İhracatçı KOBİ'lerin, Kredi Garanti Fonundan garanti talebi, zor durum veya dar pozisyonundan dolayı değil, teminat bulamamaktan ihracatına destek anlamında, diğer taraftan biraz can suyuna ihtiyacı olan şirketlerimiz var. Bu ikisini orta noktaya getirerek, sağlanacak desteğin hem ihracatçı hem de diğer KOBİ'lerimizce kolay ulaşılır hale getirilmesi için çok etkin bir yöntem şu anda çalışılıyor. Çok kısa bir sürede, birkaç gün diyebileceğimiz bir sürede bu da hayata geçecektir."

(Sürecek)

Yorumlar