ASMMMO 22. Olağan Genel Kurulu

- ASMMMO Genel Başkanı Okkalı: - "Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, özgürlüklerin, kalkınmaların ve huzurlu bir yaşamın tesisin yegane yolu, yeni bir anayasanın yapılmasıdır" - "ASMMMO olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız"

Google Haberlere Abone ol
ASMMMO 22. Olağan Genel Kurulu

ANKARA (AA) - Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Genel Başkanı Mehmet Okkalı, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi, özgürlüklerin, kalkınmanın ve huzurlu bir yaşamın tesisinin yegane yolunun yeni anayasanın yapılması olduğunu belirterek, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi.

ASMMO'dan yapılan yazılı açıklamada, odanın 22. Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasına yer verilen Okkalı, yarın Ankara'da faaliyet gösteren 12 bin mali müşavirin yeni oda başkan ve yönetimini seçmek için sandık başına gideceğini kaydetti.

Türkiye'nin son çeyrekte yüzde 5,7, 2015 yılında da yüzde 4 büyüme gösterdiğini hatırlatan Okkalı, büyümenin etkilerinin tabana sağlıklı yansıtılmadığını, özellikle KOBİ kesiminin çok zor günler geçirdiğini savundu.

Hükümetten beklentilerine değinen Okkalı, ekonomik reformlara hız verilmesi, teşviklerin yurt geneline yayılması ve komşu ülkelerle ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi gerektiğini bildirdi.

Okkalı, 2013 yılında oda yönetimini devraldıklarını anımsatarak, "Gördük ki yapılması gerekenlerin yerine, salt siyasi duruşla yetinilmiş, günlük birtakım meseleler bile yüzüstü bırakılmış. En küçük sorun bile çözülememiş, odanın kaynakları israf edilmiş, odanın kurumsal kimliğinin kazanılması için yapılması gereken düzenlemeler yapılamamış. Diğer taraftan salt siyasi mülahazalarla devlet kurumlarına karşı yollar kapatılmış, hiçbir görüş alışverişi olmadan oda neredeyse bilinen bazı örgütlerin yuvalandıkları merkez haline getirilerek meslek ve meslektaşlar için hiçbir şey üretilmemiş." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar dimdik devletin yanında olduklarını vurgulayan Okkalı, "Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütü ve onlara destek veren paralel veya eğri, ne isimle olursa olsun, Türkiye ilelebet var olacaktır. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, özgürlüklerin, kalkınmaların ve huzurlu bir yaşamın tesisin yegane yolu yeni bir anayasanın yapılmasıdır. Toplumun her kesiminin kabul edeceği, her kesimi kucaklayan, benimseyici, özgürlükçü, sivil bir anayasa yapılması kaçınılmazdır. ASMMMO olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da E-Birlik projesini hayata geçirdiklerini ve çeşitli konulardaki çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ibra edildi.

Yorumlar