ASELSAN’ın yeni şirketi Sivas’ta kuruldu

ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yüzde 50 ASELSAN ve Optik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ortaklığı ile Sivas’ta kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN’ın yeni şirketi Sivas’ta kuruldu

ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yüzde 50 ASELSAN ve Optik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ortaklığı ile Sivas’ta kuruldu.

ASELSAN, mor ötesi, görünür ve yakın kızılötesi bantlar için hassas optik teknolojisinin Sivas’ta kurulması için gerekli teknoloji transferini yapacak. Yeni şirketin üretime başlamasıyla Cumhuriyet Üniversitesi bünyesindeki Optik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Optik Mühendisliği Bölümü de projelerini sanayiye aktarmış olacak. ASELSAN tarafından tasarlanarak yurt dışında ürettirilen morötesi, görünür ve yakın kızılötesi bantlar için hassas optik elemanların üretimi artık Sivas’ta kurulan tesiste gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Üniversitesi, ASELSAN ve Sivas Optik Malzemeleri AŞ örnek bir ortaklık meydana getirdi. Bu birliktelik savunma sanayisinin millileştirilmesi ve yurt sathına yaygınlaştırılmasının öncüsü durumunda. ASELSAN, yurt içinde kazanılmış teknolojilerden istifade ediyor, gerekirse kendi teknolojini firmalara transfer ediyor ve Türkiye’de yapılamayanı yapmak için çalışıyor. Sivas’ta meydana getirilen güç birliği ile savunma ürünlerindeki yurt içi katkı oranını artıracak ve cari açığın azaltılması için örnek gösterilebilecek bir ekosistem oluşturulacak. Savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu hassas optik elemanların tasarım ve üretimi için gereken bilgi kaynağı ve insan gücü bu sistem içerisinde oluşacak ve ASELSAN’ın mühendislik gücü ile desteklenecek.

Oluşan mevcut altyapı kullanılarak uydu teleskoplarındaki optikler ve opto-medikal ürünlerle sivil sektöre de hizmet veren bir yapı oluşturulacak. Tesis, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın teknolojinin tabana yayılması hedefi için bir örnek teşkil edecek. Farklı ve özellikli bir alandaki kritik bir teknolojide kazanılan yetenek ve tesis, optik ürünler kullanan tüm yurt içi firmaların ihtiyacına cevap vermenin yanı sıra ihracat için de çalışacak.

Aselsan Hassas Optik AŞ’nin temel atma töreni pazar günü saat 13.00’de Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Teknokent’te gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar